Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyndat a přesadit?

Od: mario® odpovědí: 2 změna:
Zdravím , koupil jsem v nejmenovaném obchodě tuto rostlinu a zajímá mě , zdali ji mám vyndat a přesadit a nebo zdali může být v takovém květináči a stísněný prostor jí nevadí . Děkuji
Vyndat a přesadit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

To je kokosová palma!

No, zatím má živiny z ořechu, ale plánujte přesazení do něčeho, co se nepřeklopí.

liska5

Přesazování moc ráda nemá, takže jednou. A kdy, to bych se asi poradila třeba v poradně Botanické zahrady UK v Praze na Na Slupi. V úterý mají poradnu, ale dá se napsat nebo zavolat. Chce propustný substrát . Někde mívají přímo na palmy. Pak ji postavit na slunné místo, poskytnout jí dostatečnou zálivku, ale neutopit kořeny. Teplotu asi 20°C, a často špricovat vodou. Suchý vzduch způsobuje usychání špiček listů. A v létě ji dát ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]