Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku řetězová pilka

Od: egon® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s touto nebo podobnou pilou? Má to nějaký rozumný výkon? Zdá se mě také, že nemusí být uplě bezpečná...ale jistě usnadní praci.

Děkuji za názory předem

Aku řetězová pilka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Funguje to úplně skvěle, bez problému. Pokud potřebuješ občas něco, je to skvělá volba. Do 12 cm. Mám z Lidlu.

doplněno 18.02.23 13:59:

Pila není určená k dělání dříví na zimu, pro moje použití na zahradě mi ještě nikdy baterka nedošla.

Ještě co se bezpečnosti týče - je to blbuvzdorné, pokud tam nestrčíš druhou ruku, nemá se co stát. U nás s tím likviduje vánoční stromek dvanáctileté dítě.

No, já jsem slyšel něco jiného, ale možná ta vaše je lepší. Tyhle aku pilky mají často slabý motor a nízké otáčky, takže se v dřevu dusí, jiné sice mají otáčky dostatečné, ale velmi vysokou spotřebu, takže aku vydrží krátce. Vhodné jsou pro zahradníka na větve do cca 8 cm, na nějaké větší řezání nejsou vhodné. Chce to přečíst recenzi na konkrétní pilu.

hodnocení

0x
Otázka je, co s touto hračkou zamýšlíš dělat?
hodnocení

Řezat větve do prumeru?. Proto shanim nejake objektivni recenze..

monika69
hodnocení

0x

myslim, ze to bude nebezpecne stejen jako ostatni

hodnocení

0x

Nechtělo se mi to psát znova, protože už se to tu jednou řešilo, ale neumím to najít. Tak "stručně"*smich*:

Řeže to, ale samozřejmě se nesmí tlačit na pilu, musí se to zapřít o spodné hranu, nechat rozběhnout do otáček a pak lehce přiložit. Pokud to člověk nezapře o ten spodek, tak to může celkem nepříjemně seknout do dřeva, potáhne vám to kousek vpřed ruku, ztratí to energii a třeba i zastaví.

Ne, určitě bych tím neřezal dževo na zimu a ni neprořezával jabloňový sad, ale když něco kutím, tak jsem rád, když je to po ruce na bezpracné hrubé zkrácení třeba hranolku, jako je střešní lať, nebo nějaká běžné menší konstrukční deska, nebo třeba větev u táboráku. Nebo říznu těco, kam je blbý přístup. Okraj řezu je pochopitelně střapatý, jako u každého řetězu.

Řetěz se musí ručně přimazávat, i tak se poměrně rychle vytahuje.

Já to kdysi koupil za pár kaček z Čičiny, byla tam ale hodně mizerná baterie a jeden článek dokonce vadný. Tohle beru pro laika jako největší riziko, že může nákupu litovat a proč bych to nebýt elektrikářem v noname obchodu nekupoval.. Články jsem vyměnil za celkem kvalitní Liitokaly, které mi zbyly v šuplíku a výkon i výdrž super, prostě odpovídá možnostem.

Že by to bylo nebezpečnější, než jiné řezné nářadí, mi nepřijde, chová se to očekávatelně, nemá to sílu uskočit 30 cm a uříznout vám ruku, nebo hlavu. Prostě stačí stejná pozornost při práci, jako když člověk pracuje s šukačkou, nebo i obyčejným nožem. Nekoukat, kde co lítá, myslet na to, co děláma a hlídat si, kam strkám prsty.

doplněno 18.02.23 22:11:

Do háje, až jsem to dopsal, tak jsem to našel (došlo mi, jaká slova jsem asi použil)..

poradte.cz/...

hodnocení

0x
Stímto systémem pilky zkušenost nemám, vlastním ale pár aku nářadí Parkside 12v a 20v tak sem ve výprodeji pořídil tuhle pilku na plátky lidl.cz/... a vpohode stím řežu větve do 10 cm nebo nějakou láťku či prkno. Samozřejmě na větší dřevo používám klasickou motorovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]