Zdravím, určitě se najde hodňulka, který mi poradí. Pohravám si s myšlenkou koupit skleník ke zdi zn. IDA. Nelíbí se mi, že se prodává bez zadní stěny. Dotaz - prosím, jaký by byl vhodný materiál na zadní stěnu? Děkuji id
Pokud bude přímo na stěně domu, bylo by vhodné ji ochránit. Před vlhkostí, rostlinami , zeminou a pod. Např.obložit veľkoplošnými tabulemi cca 200x200 cm polystyrenu 20 mm tloušťky. Dobře se zpracovává, je samonosný. Můj skleník je v rohu zahrady u plotu, proto jsem zadní severní a západní stěny "vyzdil" z 10 cm hrubého polystyrenu. Tepelně izolují. Přemýšlejte nad postavením skleníku tak, aby byl jednou boční a přední stěnou otočený na východ a jih, aspoň přibližně. Bude dostatečně prosluněný, nebude mít ztráty tepla. Záleží hlavně na orientaci skleníku vůči studenému severu! I ze západu už sluníčko moc svítit nemusí...Ty dvě stěny mohou být z izolačního materiálu.
id
Děkuji za odpověď. Domek je 8 let starý a tak nechci do něco zabudovávat na pevno, proto chci dodělat zadní stěnu proti znečištění fasády. Boční stěna bude na sever, zbytek na jihovýchod. Slunce do 13. hodin.
Mně u většiny těchto levnějších skleníků ke zdi vadilo, že mají šířku jen polovičky samostatného skleníku. Jenže cestičku potřebujete celou, takže na rostliny moc nezbyde. doplněno 18.02.23 12:23:
Tak to jo. Moje manželka je bohužel náročnější, ta tam chce všechno. A kdybych za rok přistavěl další, zase ho zaplní.
Možná by než obyčejný byl lepší extrudovaný polystyren, je o dost pevnější.
Jde o mini skleník pouze na přísadu, abych neměla doma plná okna a přes poledne nemusela okna zastínit žaluzkami, jinak by se přísada nespálila. Ven jde přísada až počátkem dubna. Jsme na horách.
domacitechnika.cz/... více polic by mi manžel dodělal. Jen musím nachystat materiál, aby se manžel při příjezdu se doma nenudil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.