Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Nemáte někdo zkušenosti s hrachem cukrovým?minulý rok jsem si zasadila semínka na zahrádce a hrách krásně rostl. vyrostl do slušné délky, měl spoustu květů ale vlivem něčeho (nevím čeho) začat žloutnout...malé plody mu opadaly a jakoby oschnul. Byl pravidelně zalévaný, nehnojený (ale na záhonek každým rokem dáváme značnou vrstvu z kompostu). Napadá mě také počasí, nebylo zrovna mooc hezky. Občas jsme ho asi zalili když svítilo slunce ale to není obvyklé, to mě jen ted napadla možná příčina. letos jsem ho pro zkoušku zasadila znovu. A proto doufám, že někdo máte nějaké typy s pěstováním cukrového hráškem.
Tento hrách je velice dobrý,ale nevím proč se mu říká cukrový.Akorát se nemusí loupat a jí se celý lusk.Ale jako každý hrách má svůj zdroj dusíku tak nesnáší předusíkovanou půdu.To je každé hnojení kompostem,nebo hnojem.Nejlepší je místo po mrkvi a petrželi,stačí přidat superfosfát asi 50 g na metr.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.