Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Phalaenopsis - žluté listy v plném květu

Od: audreyi odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám od března svou první orchidej. Pěstuji ji uprostřed hodně světlé místnosti s velkým západním oknem, teplota kolem 20-ti stupňů. Zalévám jednou týdně - rostlinku postavím na dvacet minut i s plastovým průhledným květníkem do vody, potom nechám okapat a vlhkou vrátím do květníku - obalu. Orchidej mi už od března kvete - žádný květ ještě neuvadl. Z původních dvou květů je jich teď na rostlince 23. Za poslední dva týdny mi ale zežloutl a odpadl již třetí list - zbývají již jen dva. Mám strach aby mi nezahynula. Nemohl byste mi někdo poradit co dělám v péči špatně? Bojím se abych ji nepřelévala, ale taky mě napadlo jestli jen není "vysílená" z toho množství květů...? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud vše děláte jak popisujete, je problém v prostředí - pravděpodobně na rostlinu svítí během dne slunce nebo je prostředí příliš suché. Roste ji! Měkkou vodou! A nebyla zmínka o hnojivu...

hodnocení

0x

Pokud jsem to pobral správně tak vracíte pha.do obalu který není průhledný a to je špatně kořeny potřebují světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]