Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé útvary na fikusu - parazit?

Od: martina85* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Nevíte co by mohly být bílé útvary na spodcích listů? Nejedná se o nějakého parazita?
Děkuji

Bílé útvary na fikusu - parazit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Není to parazit, je to taková vosková látka. Můj fíkus, který jsem koupila v r. 1995, to měl víckrát a nic se nešířilo, nelezlo, nevylíhlo. Četla, že to prostě fikusy benjamína mívají .

Přesně tak , i můj fíkus to má . Je to nějaký vosk , nebo něco takového , který má ta rostlina vždy u konce listů

hodnocení

1x

S největší pravděpodobností máte na rostlině červce.

Zlikvidujte, co je vidět - i bílé chomáčky. Poté použijte chemii.

hodnocení

1x

Ovšem, že se jedná o parazita. S největší pravděpodobností je to jeden z mnoha druhů " červce" . Takže pryč s tím, než se to moc rozleze.

Ještě jeden odkaz s obrázkem

liska5

Já v těch voskových hrudkách nic nenašla. Aspoň jsem je smyla tamponem namočeným s jarové vodě. Takhle postupuji, když nevím, o co jde. Pak jsem si vyhledala, že to není škůdce, ale vosk.

hodnocení

0x

Červci se likvidují moc ,špatně..prolijte chemii i květináč,jsou i u kořenů.Nevidím na fotku dobře,ale snad to červci jsou.Bývají hodně i na kaktusech..Rostlinu pokud možno ,izolujte od ostatních..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]