Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za strom - jehlicnan?

Od: axus® odpovědí: 9 změna:

Zdravim,

pozna nekdo strom z obrazku?

Z dalky vypada jako zvlastni jehlicnan, ma i sisky, zblizka je to...no sami vidite. Ty "listky" jsou velmi tuhe, az jsou ty spicky pichlave.

Zvlastni na tom mimo jine je i to, ze to "jehlici" roste po vetvi do velmi pravidelne spiraly.

Diky

Axus

Co je to za strom - jehlicnan?
Co je to za strom - jehlicnan? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

6x

Araucaria araucana, Blahočet chilský

doplněno 03.02.14 10:14:

kde je to focené? celkem bych bral pár semínek na výsev

hodnocení

Jo. To asi bude ono. Diky, *palec*

Se seminkama je problem. Taky sme si chteli nejake vzit, pac stromek je to fakt pekny, ale sisky za zemi byly vsechny rozcupovane od veverek a na ty na strome se neda dosahnout.

Ale treba se jeste zadari. Budu to chodit kontrolovat. Kdyz jich ulovim vic, klidne nejaka poslu.

Jinak focene je to v Anglii, takze pro Tebe mozna krapet z ruky.

aroff
hodnocení

0x

Já bych řekl že jde o Blahočet čilský, ale v tomto si nejsem až tak jistý v kramflecích

hodnocení

Are. Vidis, kdybys byl prihlaseny, mohls dostat zelenou fajfku. Ne, ze by Te to k necemu bylo...*smich*

ukulele*

JO, já si to myslel, v Anglii roste poměrně hodně Araucarií, lidově tomu říkají monkey puzzle three, název Araukarie vůbec neznají, jinak tyhle stromy vypálit ten českej blbeček v Jižní Americe, ale chytří novináři psali o borovicích, je to Čilský národní strom. Ta semínka jsou prý velmi chutná, no já je vzhledem k ceně, za kolik se u nás prodávají neochutnal...v Itálii se množí nějaký super klon, který prý vydrží i - 25 C, ale čeští překupníci ho tady prodávají za šílený peníze...

hodnocení

Zajimave informace. Diky.

Ten strom stoji v paradne udrzovanem mestskem parku, ktery vyhrava jednu cenu za druhou. Na noc se dokonce zamyka.

Budu se tam muset asi v noci vloupat a nejakou tu sisticku ze stromu uzmout :)

Prave je na prd, ze ten park je plny tech otravnych sedivych veverek, takze jak nejaka siska spadne, hned ji zlikvidujou.

ukulele*

vloupat to néé, ale zkusil bych to domluvit se s někým, kdo má na starost správu toho parku, jinak ,,kluci,, v Jižní Americe to strhávají pomocí olovnice na prádelní šňůře, ale jsou z toho zrasovaní, ty jehlice jsou jako nožíky, no a to jsou kaktusáři, ale k komuhle stromu mají fakt respekt. já mám jednu rostlinu, sedmiletou, ta na fotce může být tak kolem 30, spíš 40 let stará.

aroff

still off *stop* and maybe forever *nevi*

hodnocení

0x

,,Dostanete ho koupit i u nás..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]