Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
pozna nekdo strom z obrazku?
Z dalky vypada jako zvlastni jehlicnan, ma i sisky, zblizka je to...no sami vidite. Ty "listky" jsou velmi tuhe, az jsou ty spicky pichlave.
Zvlastni na tom mimo jine je i to, ze to "jehlici" roste po vetvi do velmi pravidelne spiraly.
Diky
Axus
Araucaria araucana, Blahočet chilský
doplněno 03.02.14 10:14:kde je to focené? celkem bych bral pár semínek na výsev
Jo. To asi bude ono. Diky,
Se seminkama je problem. Taky sme si chteli nejake vzit, pac stromek je to fakt pekny, ale sisky za zemi byly vsechny rozcupovane od veverek a na ty na strome se neda dosahnout.
Ale treba se jeste zadari. Budu to chodit kontrolovat. Kdyz jich ulovim vic, klidne nejaka poslu.
Jinak focene je to v Anglii, takze pro Tebe mozna krapet z ruky.
Are. Vidis, kdybys byl prihlaseny, mohls dostat zelenou fajfku. Ne, ze by Te to k necemu bylo...
JO, já si to myslel, v Anglii roste poměrně hodně Araucarií, lidově tomu říkají monkey puzzle three, název Araukarie vůbec neznají, jinak tyhle stromy vypálit ten českej blbeček v Jižní Americe, ale chytří novináři psali o borovicích, je to Čilský národní strom. Ta semínka jsou prý velmi chutná, no já je vzhledem k ceně, za kolik se u nás prodávají neochutnal...v Itálii se množí nějaký super klon, který prý vydrží i - 25 C, ale čeští překupníci ho tady prodávají za šílený peníze...
Zajimave informace. Diky.
Ten strom stoji v paradne udrzovanem mestskem parku, ktery vyhrava jednu cenu za druhou. Na noc se dokonce zamyka.
Budu se tam muset asi v noci vloupat a nejakou tu sisticku ze stromu uzmout
Prave je na prd, ze ten park je plny tech otravnych sedivych veverek, takze jak nejaka siska spadne, hned ji zlikvidujou.
vloupat to néé, ale zkusil bych to domluvit se s někým, kdo má na starost správu toho parku, jinak ,,kluci,, v Jižní Americe to strhávají pomocí olovnice na prádelní šňůře, ale jsou z toho zrasovaní, ty jehlice jsou jako nožíky, no a to jsou kaktusáři, ale k komuhle stromu mají fakt respekt. já mám jednu rostlinu, sedmiletou, ta na fotce může být tak kolem 30, spíš 40 let stará.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.