Nejste přihlášen/a.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
radek123
Uf tušil jsem něco takového ...ale tak moc ..toho jsem se bál..podvědomě jsem si to nechtěl připustit ..no tak to zkusime ...
1x
Píšete o dvou hroznech...
Už teď máte tři kořeny, pěkně se přijaly. Popřemýšlejte, zda by nebylo výhodnější nechat tažně růst do určité výšky, klidně i do 2 metrů. A nechat výhony růst a zahustit stěnu, budete mít soukromí od souseda. Zakrátit výhony je dost času, podle potřeby. A hroznů budete mít více.
.
Do nedávna jsem měl asi 5 či 6 kořenů, roky jsem nechával tažně nahoru růst po drátěné konstrukci, potom vyvazoval i pod skleněnou střechou, později i mimo ní na dráty. Natáhly se až na 7 metrů. Také vhodně jejich výhony krátil a tvaroval, po olistění krásně zastínily sezení u domu. To byl prvotní účel.
.
Množství mladých hroznů jsem musel probírat a část odstraňovat. I tak jich viselo později hodně. Nádherná dekorace, a stačilo natáhnout ruku a mlsat.
.
Po sklizni jsem hned na podzim vystříhal zbytečné výhony, zůstala jen kostra.
Bylo to jen obyčejné Otelo. Netrpělo nemocemi. Fotky napoví.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]