Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání vinné révy..jak na to

Od: radek123 odpovědí: 4 změna:
Jak jsem sem již dával foto jak na stříhání ,tak jste mne odkazali ať to nafotim až teď v únoru..tak zde je foto a prosím o radu jak to strihnout abych mnel zas aspoň na každém kericku dva hrozny...jedná se o tři sazeničky .děkuji..
Stříhání vinné révy..jak na to
Stříhání vinné révy..jak na to #2
Stříhání vinné révy..jak na to #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
04.02.23 16:18
hodnocení

3x
Stříhání vinné révy..jak na to #4
radek123
hodnocení

Uf tušil jsem něco takového ...ale tak moc ..toho jsem se bál..podvědomě jsem si to nechtěl připustit ..no tak to zkusime ...
mate59

Tak ostříhejte i ty druhé hlavy/stačí na 2-3 očka/.Kmínky se vám krásně srovnali,oporu nechte,jen uvolněte to uvázání,aby se nezařezávalo do lýka.Musíte to zkrátit takto,lebo kmínek by se vysilil,je ještě slabý.Na tom,co vyroste z oček bude hrozen.

hodnocení

1x
Jak tak koukám na ty fotky, soused má za plotem pěkný bordel... A asi dlouho bude mít! Radost pohledět...
Píšete o dvou hroznech...
Už teď máte tři kořeny, pěkně se přijaly. Popřemýšlejte, zda by nebylo výhodnější nechat tažně růst do určité výšky, klidně i do 2 metrů. A nechat výhony růst a zahustit stěnu, budete mít soukromí od souseda. Zakrátit výhony je dost času, podle potřeby. A hroznů budete mít více.
.
Do nedávna jsem měl asi 5 či 6 kořenů, roky jsem nechával tažně nahoru růst po drátěné konstrukci, potom vyvazoval i pod skleněnou střechou, později i mimo ní na dráty. Natáhly se až na 7 metrů. Také vhodně jejich výhony krátil a tvaroval, po olistění krásně zastínily sezení u domu. To byl prvotní účel.
.
Množství mladých hroznů jsem musel probírat a část odstraňovat. I tak jich viselo později hodně. Nádherná dekorace, a stačilo natáhnout ruku a mlsat.
.
Po sklizni jsem hned na podzim vystříhal zbytečné výhony, zůstala jen kostra.
Bylo to jen obyčejné Otelo. Netrpělo nemocemi. Fotky napoví.
Stříhání vinné révy..jak na to #5
Stříhání vinné révy..jak na to #6
Stříhání vinné révy..jak na to #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]