Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroponický květináč

Od: yves® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

rád bych si pořídil hydroponický květináč na bylinky a saláty, ale nějak se nedokážu rozhodnout jaký zvolit. Recenzí moc na to není, tak se radím zde. Trh nabízí variantu, kde je místo pro 9 sazenic, které mají menší rozestupy a variantu, kde je místo jen pro dvě sazenice s dostatkem prostoru, a kde lze vložit více různých semínek do jednoho květináče.

Je nějaká varianta lepší nebo to je úplně jedno?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Asi budu mít oponenty, ale já bych v hydroponii nepěstovala nic, co budu průběžně jíst. Jen z vody neporoste nic, budete muset přidávat hnojivo. Chemické. I když jsem se kdysi hydroponii věnovala, už si vůbec nevzpomínám, jak se ty pokojovky hnojily. Ale hnojily se dost. Zřejmě se takto pěstuje i mnoho zeleniny, která je běžně v obchodech. Ale je nutné to mít i doma? Omlouvám se, že neodpovídám na otázku. Jen doporučuji malé zamyšlení.

hodnocení

Jsem v tomhle dost amatér a mám špatné zkušenosti s přelíváním nebo naopak nedostatečným zalíváním. Proto bych rád i tohle, připadá mi to snazší a efektivnější.

A co třeba tohle hnojivo?

growmarket.cz/...

Ani na tuto otázku neodpovím, s hydroponickými hnojivy už dávno nemám žádnou zkušenost. Na první pohled se mi to zdá drahé, ale do tabulek s dávkováním už se jistě podíváte sám.

liska5
hodnocení

0x

V hydroponii jsem pěstovala africké fialy /Saintpaulie/ a to tak, že jsem vymyla a vyvařila posypový štěrk, dala do květináčků a ty postavila do misek s roztokem Hydroponixu - ředění podle návodu. Malé rostlinky vypěstované z odebraných listů v malých skleničkách s vodou jsem do toho štěrku vysadila tak, aby kořínky dosáhly dobře do roztoku. Štěrk je držel ve správné poloze, jinak z něj skoro nic neměly. Roztok jsem dolévala do těch podmisek, aby byla stále hladina několik cm pod krčkem rostlinky. Bylinky na jídlo bych asi takto nepěstovala..

Bylinky jsou široký pojem. Třeba řeřicha zahradní, na ni není třeba speciální miska, stačí ta plastová nízká od potravin /masa,ryb/ , do ní namačkat vrstvičku vaty, zalít vlažnou vodou a pak posypat rovnoměrně semínkama. Případně vodu dolít tak, aby se semínka neutopila a zakořenila v té vatě. Pak se střihá po částech a miska vyhodí. Na bazalku a listovou petržel bych si koupila substrát na bylinky a zjara vysela. Hlavně bazalka bude chtít pravidelnou zálivku, ta klíčí rychle a v květináči klidně 20 semen/ rostlinek a už znovu vysít po pár týdnech do dalšího květináče.. Tymián mám za oknem v truhlíku několik let venku a rozmarýn v kolárně. Půjde ven až nebude mrznout..

liska5
hodnocení

0x

Právě jsem poslala dotaz přímo distributorovi onoho hnojiva. Až mi příjde odpověď, tak to sem napíšu.

liska5

Tak mi odpověděli, že ono komplexní hnojivo je vhodné na vše, i na bylinky v hydroponii. Jen bacha, koupit ho jen tolik, aby se nemuselo skladovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]