Nejste přihlášen/a.
Rozhodně oloupat a zasadit, jak radí kolega.
Teď ještě k tomu doporučenému odkazu a názvu rostliny. V odkazu si autorka textu evidentně plete amarylis belladona a hippeastrum. Není sama. Doporučovaný způsob pěstování platí pro hippeastrum, toho se držte, ale amarylis belladona nemáte. S největší pravděpodobností máte hippeastrum (hvězdník). Já se kdysi na tyto cibuloviny specializovala a květy mám docela "nakoukané". Na fotce mě trochu překvapuje tvar květu. Lehce mi připomíná valotu (ta ovšem nekvete v tuto dobu a květ i cibule jsou menší) nebo některý z původních "planých" hvězdníků (ale těch květů na fotce je docela moc). Jeden z těch planých mám ve svém avataru zde. Není ten dárek odněkud z ciziny?
Zasadit tak, aby asi třetina cibule byla nad zemí, pěstovat list, opatrně hnojit, někdy v září přestat zalévat, nechat zatáhnout, dát do chladna a čekat na poupě. V té první (letošní) hlíně může zůstat v květináči, jinak se cibule vyndávají a po objevení se poupětě znovu sázejí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.