Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno a pěstování?

Od: sebor® odpovědí: 7 změna:
Ahoj, o vánocích jsme dostali tuto kytku s tím že se o ní nemusíme. Krásné vykveetla, ale co al? Neznnaame a ani její název. Díky zaa. Odpověď. Sebor
Jméno a pěstování?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rozhodně oloupat a zasadit, jak radí kolega.

Teď ještě k tomu doporučenému odkazu a názvu rostliny. V odkazu si autorka textu evidentně plete amarylis belladona a hippeastrum. Není sama. Doporučovaný způsob pěstování platí pro hippeastrum, toho se držte, ale amarylis belladona nemáte. S největší pravděpodobností máte hippeastrum (hvězdník). Já se kdysi na tyto cibuloviny specializovala a květy mám docela "nakoukané". Na fotce mě trochu překvapuje tvar květu. Lehce mi připomíná valotu (ta ovšem nekvete v tuto dobu a květ i cibule jsou menší) nebo některý z původních "planých" hvězdníků (ale těch květů na fotce je docela moc). Jeden z těch planých mám ve svém avataru zde. Není ten dárek odněkud z ciziny?

Zasadit tak, aby asi třetina cibule byla nad zemí, pěstovat list, opatrně hnojit, někdy v září přestat zalévat, nechat zatáhnout, dát do chladna a čekat na poupě. V té první (letošní) hlíně může zůstat v květináči, jinak se cibule vyndávají a po objevení se poupětě znovu sázejí.

hodnocení

Ahoj, děkuji za rady... Ano, je to dárek z Rakouska. S.
hodnocení

Zdravím Vás, přikládám fotku z dneška, 4.3. Opatrně hnojime a zaléváme. Cibule je pěkně tvrdá. Máme tak pokračovat? Díky za radu. Sebor
Jméno a pěstování? #2
pckop1

Pokračujte až do října. Pak nechte zaschnout a na jaře znovu pokvete.

hodnocení

hodnocení

3x

zkuste kouknout třeba tady

veselebydleni.cz/...

Zasloužila by si oloupat ten vosk, aby mohly kořeny předvést co umí a zasadit normálně do substrátu. Až shodí květy, vyžene listy (už jsou nasazené) a nějakou dobu bude jenom zelená, ale když vytrváte, nasadí na květ znovu a znovu.

hodně úspěchů a radosti při pěstování

hodnocení

Zdravím Vás a moc děkuji za cenné rady! Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]