Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu.. připravuji se na zkoušku a jedna z otázek je "Dominantní zatížení jednotlivých částí posedů" a bohužel nikde nemůžu najít odpověď ani ve skriptech ani v doporučené četbě. Jediná zmínka byla v prezentaci přednášejícího o "zavětrování", které zamezuje průhybu sloupů namáhaných na vzpěr... ale to je opravdu vše co mám..
Budu velmi vděční za pomoc.
Lucie
Tak si ty jednotlive casti posedu nakresli, nakresli si do ruznych pozic myslivce a hned bude jasne co a jak zatezuje.
Sprsliky zebriku - ohyb
Sedatko / podlaha - ohyb
Vsemozne stojny - tlak, respektive vzper
Zavetrani - tah nebo tlak
Atd.
Já tedy nevím, v oboru posedů nejsem žádný odborník, ale několik posedů jsem pomáhal místním myslivcům dávat dohromady a vždy to byla konstrukce "co dům dal". Pokaždý úplně jinak, jaký se zrovna podařilo sehnat materiál. Když se to po dokončení zdálo slabý, tak se vyztužilo. Rozhodně nikdo nic nepočítal. Žádný nespadl a co vím, tak se tam mnohdy zdaleka jen nečíhalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.