Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za škůdce?

Od: dedousek® odpovědí: 7 změna:

Prosim poraďte co je to za škůdce a jak se ho zbavit. Předem děkuji

Co je to za škůdce?
Co je to za škůdce? #2
Co je to za škůdce? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bananek
hodnocení

3x
Puklice.Zkuste je zbavit nejprve mechanicky s rukavicemi pokud máte další nějaké rostliny.Dát ji do karantény.Zkuste postřik BIOOL.
doplněno 30.12.22 18:51: Vlastně co to kecám.BIOOL zabral na 20%,zato slavný NEUDORFF SPRUZIT mi zachránil život banánovníku s sviluškami.100% spokojenost.Mě stačilo 1-2x pošplícha a bylo.Je to i na ty mrchy puklice.Zaručuji.Jak ten přípravek vypadá viz.foto
Co je to za škůdce? #4

hodnocení

1x

Na puklice potřebujete systémový přípravek. Takže uvedený kontakní NEUDORFF SPRUZIT bude k ničemu, protože se přes štítek nedostane. Doma bych použil Careo. Nebo oškrábnout a místa napadení otřít čistým lihem. Zkontrolujte i ostatní rostliny. Při větším napadení je spíše vhodné rostlinu zlikvidovat. Počítejte s "během na dlouhou vzdálenost". Ošetření opakovat dle potřeby.

doplněno 31.12.22 14:37:

Děkuji za upřesnění. Vybral jste si snad jediný obchod, který to tvrdí blbě. Přípravek není systémový, ale kontaktní. Na tom nezměníte nic ani vy, ami uvedený markat.

bananek
Jenže NEUDORFF SPRUZIT mi taky zabil puklice na aloe,je to dokonce napsané na obale.Obsahuje přirozenou ochromující látku z nějaké cizí kopretiny,která níčí nervovou soustavu hmyzu a rostlina to vstřebáva do celýho svýho systému.A je to eko,narozdíl od Careo.
bananek
Tady to máte napsané
www.growmarket.cz

Jak to může být eko, když to zabíjí hmyz?

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív odřízněte ty napadnuté listy a spalte nebo vyhoďte daleko!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]