Nejste přihlášen/a.
V květnu- červnu jsem zasadila ze semínek majoránku zahradní. Za chvíli mi začala růst a byla hezky zelená. V období vegetace jsem ji sem tam jednou za měsíc přihnojila. Zhruba koncem listopadu mi začala schnout, možná to bylo malou zálivkou. Tak jsem ji začala více zalévat, ale i teď v prosinci je pořád stejná. Rostlinku mám doma za oknem u topení. Zemina je vlhká, tak nevím jaktože mi schne.
3x
Majoránka je jednoletá rostlina, na podzim ji vytrhám a dám pryč. Na jaře vyseju semínka, když vzejdou, rostlinky vyklopím a opatrně přesadím na záhon. Zhruba v polovině května. Pak se už starat, jako o jinou zeleninu. Natě několikrát za sezónu ostříhám, suším, drtím v kafemlýnku. Ale přes zimu se uchovat nedá. Proč, když si ji mohu opět vysít? To je stejné, jako byste se doma snažila pěstovat od léta rostliny rajčat nebo nakládaček. Také by z toho nic nebylo.
Před časem jsem objevila majoránku vytrvalou. To je ale něco jiného. Má i trochu jinou chuť. Je křížená s dobromyslí, vydrží přes zimu, stačí ji jen zakrýt. Bohužel, sežrali mi ji hryzci. Takže zase na jaře budu sít. Jaga.
0x
Já jsem přesvědčená, že majoránka je jednoletá bylinka. Otrhává se postupně a na konci podzimu končí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.