Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemá někdo osvědčený tip, jak se zbavit rzi na hrušce? Nějaký osvědčený postřik, a kdy aplikovat? Zkoušel jsem různé postřiky proti chorobám,ale neúspěšně. Jalovce na zahradě nemám, pouze thuje. Děkuji.
Dobrý den, jenom poznámka - rez hrušňová se od svého hostitele (jalovce) může šířit až do vzdálenosti zhruba 100 metrů, tak obrana před ní je nespolehlivá, značně ztížená a až nemožná. Zdravím!
P.S. Thuje nevadí.
Všichni sousedi s Jalovci v okolí ho přivítají s otevřenou náručí a nastartovanou motorovou pilou.
A jaký to bude mít smysl ten postřik? Hrušeň to zvládá i s tím. Máme doma jednu, ty listy hrozné, je už dost stará a chystáme se ji několik let vykácet, ale pořád má hodně hrušek, tak to oddalujeme.
Měl jsem stejný problem, jalovec jsme i se rzí porazili,ale rez na hrušni přetrvávala i po postřicích,pravděpodobně to je v chatové kolonii a jalovce jsou i jinde. Neměl sem na to nervy! Já to vyřešil tím, že jsem ji využil jako podnož a narouboval NASHI hruškou a jak má mízu z původní hrušky, tak se ta rez snaží přejít i na ty listy Nashi, ale nemá šanci! Mám to takto 12 let ke spokojenosti. Takže mé doporučení je podle toho jak vysoko chci mít kmen, uříznout hrušeň a rouby vytvořit kosterní větve japonskou hruškou!
zde jsou odrůdy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.