Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozvonět smrček?

Od: pansvacinka® odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem malinkej smrček. Asi metrovej. Teď leží svázanej v předsíni. Nebudu ho zdobit ani stavět - klidně ho rozřežu na kousky, potřebuju jen to, aby co nejvíc voněl.

Je nějaký fígl, jak totál rozvonět malý jehličnan?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, no, měl by sám zavonět v teple. Ale lepší by asi bylo koupit si v drogerii lesní vůni (esenciální olej - vůně lesa) a tím si byt provonět. Nebo vonné tyčinky s lesní vůní. Zdravím!

google.com/...

doplněno 20.12.22 20:05:

To teplo, o kterém píši, uděláte např. tak, že budete na smrček pouštět horkovzdušný ventilátor nebo přímotop. Nebo zvolíte výrazně levnější variantu dokoupením toho oleje, osvěžovače, tyčinek nebo svíčky (vše s vůní lesa).

liska5
hodnocení

2x

Když se postavil čerstvý stromeček, vždycky to zavonělo. Jen jak uschl, tak nic. Pak už bude lepší aromalampa a do ní kápnout na hladinu koncentrát přírodní vůně nějakého jehličnanu. Mají ve zdravé výživě nebo drogeriích, protože se tyhle olejíčky kapou i do koupele. Myslím, že zn. Saloos. Výběr je velký! Jinak výborné jsou louče od kořenů, co se s nimi podpaluje. Jen je asi neseženete.

hodnocení

2x
Taky je pro mě ta vůně důležitá, býval to jeden z nejvýraznějších vánočníchv vjemů, a taky letos bohužel nic. Letos jsme zdobili jedli, a byla bez zápachu. Tak jsme ještě v noci šli na zahradu a ustřihli dvě větvičky z našeho smrku. A taky nic. Ani když jsem je ohřál a drtil jehličí mezi prsty. Tak nevím, jestli je vše tak proschlé. nebo nás všechny poznamenal covid. Ještě zkusíme donést z lesa nějakou hodně svěží větev.Umělá aromata mi to nenahradí, zkoušeli jsme oleje, sprej i vonné tyčinky, ale stromu se to nepodobá, to už je lepší klasickej František.

kmet
hodnocení

0x

Kdyby byla otázka jak zavonět byt, byla by jednoduchá odpověď, pořídit si něco co smrkově voní. Otázka je ale úplně jednoznačná, jak rozvonět jen a pouze onen malý smrk. Vycházejme z toho, že to, co ze stromu voní a jak se to do vzduchu dostává je v kapalné formě a odpařuje se to. Když se rozlouskne některé i řádně proschlé poleno, občas intenzivně zavoní. Myslím, že je to způsobeno pryskyřicí, takovou tou co když si někdo nanese na ruku, má smůlu. Je tedy potřeba zlepšit odpařování tekutiny ze stromu. Obecně, když se chce podpořit odpařování za běžných podmínek, zvedne se teplota, a nebo se zvýší proudění vzduchu a nebo se navýší odpařováná plocha. Nejúčinnější bývá kombinace, těchto akcí. Tedy co nejvíce odhaleného dřeva, zahřát a rozumě prohánět okolo vzduch.

hodnocení

0x

Pane Svačinko, rozesmál jste mě. Koupil jste si smrček, nechcete ho zdobit a stavět, ale rozřezat. Ten stromek má jiné poslání. Je to podobné, jako kdybyste si pořídil děti proto, abyste je mohl mlátit. Nebo si uděláte mísu bramborového salátu proto, abyste s ním mohl namazat panty u dveří.*smich2* Vaše jednání mi opravdu připadá podívínské. Nehledě na to, že ve svátečně uklizeném bytě se tu a tam budou povalovat špalíky kmene a kusy větví, jen proto, aby to vonělo.

Stromek ozdobte a postavte. V drogerii koupíte spray s vůní lesa. Měla jsem vůni "smrk." A vonělo to opravdu hezky. Navíc u Vietnamce nebo v Nejlevnějších potravinách /Flaška/ dáte za jeden tento váleček dvacku. To není mnoho. A opravdu příjemně voní. Nebo jsem měla vonný olej do aromalampy - normandská jedle. Také to vonělo krásně.

Ani v nejdivočejším snu mě nenapadlo, jak bláznivé nápady někdy může mít král tvorstva - člověk. Stromek ustrojte, zaslouží si to. A proto byl i předurčen. Hezké Vánoce u stromečku. Ne u rozštípané hromady větví. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]