Na co si dát pozor na amaryllis v Kauflandě a jinde?
Od:bananekodpovědí:6změna:
!UPOZORNĚNÍ!Dávejte na všechny amarylis pozor!Až 90% všech má skoro nevyléčitelnou chorobu=červená spála.Zejméňe v Kauflandě toho mají nejvíc.Jen aby jste všichni vědeli při nákupu těchto rostlin.S pozdravem Banánek
Zítra kouknu v Kaufu, jestli tam mají tyhle napadené. To bych si z visačky vzala údaje a dala těm distributorům vědět, co že šíří za chorobu. Aj té, co to má na starosti přímo v marketu. Pochybuji ale, že to bude někoho zajímat.
bananek
Už jsem tam volal,a nic.Poslali mě do pr**le.Řekli,jestli nechci vrátit peníze,řekl jsem že ne,spíš jsem řekl,ať to vyřeší.Takže Kaufland palec dolů
Tak jsem tady z Kaufu. A opravdu, je to tam! Příznaky oné choroby jsem identifikovala s určitostí u tří Amarylek z 12 . Problém je v tom, že nabízené rostliny jsou většinou malé do deseti cm, z toho třetinu představuje vršek cibule a horní třetinu zelené poupě. Některé se sotva klubou. Tam to nelze ještě poznat. Měla jsem sto chutí k nim dát výstražnou cedulku, že rostliny Amaryllis jsou napadené chorobou, nekupovat! Asi by si mne přes kamery našli, ale i tak bych trvala na svém.
bananek
Já jsem byl zase v Kaufu v Brně-Královo Pole Ponava.Tam jich bylo nespočet nakažených.Z 35 čerstvě dovezených bylo nakaženo 30,takže jenom 5 zdravých?!.Ostuda!.KATASTROFA!Myslel jsem,že z toho padnu.Říct něco vedoucímu,radši se neptat.Řeknou,že to vyhodí,a nic stejně nevyhodili a nechali to tam.Spíš ať už dováží zdravý květiny!
bananek
Ještě větší problém je v tom,že ta spála je i na cibuli a listech,dokonce se to objevilo na květech.Můžete se podívat do odkazu na poradně jménem Amarylis-červená spála?Chudák kytka.A víte co?Běžte se podívat do Lidl.Tam mají 100% zdravé květiny.Tak schválně.Bylo jich tam 7.Koukl jsem se na cibuli,listy atd,a samožrejmě že všech 7 bylo zdravých!Stojí 299kč.Radší si jdu koupit tam než do nějakýho neschopnýho obchodu.S pozdravem Banánek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.