Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na tuto kvetinu

Od: radek123 odpovědí: 13 změna:
Mám již dlouho tuto kvetinu a najednou začala chřadnout...co s ní..nerad bych o ní přišel..myslím že má ráda hodně rosení...tak rosim denne..dopřávám ji hodně zálivky..tak nevím jak nemá vodu svěsí listy a po zaliti zas je narovná..poraďte prosím kdo ji máte..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čáry, máry, fuk...fotečka by nebyla?

To je květina, jakou svět neviděl...:)

@maky - ano, stejně jako ta jitrnice :-D

radek123
hodnocení

Ale byly by ..ale koukám nějak se to nenacetlo...tak to skusim znova..
Jak na tuto kvetinu

mate59
hodnocení

2x

Tak dejte pod květináč mělkou misku s vodou a tu průběžně doplňujte.

liska5

*palec* Jestli je tak závislá na pravidelné časté zálivce, tak toto je řešení. Neutopí se, ale bumbá...Tak mám africkou fialu.

liska5
hodnocení

2x

Pokud je to Kalathea, pak si o ní něco přečíst. Ony totiž sklápějí listy i vlivem světla.

Nebo že by lopatkovec? Ten snese hodně.

hodnocení

1x

Tuto květinu... A ta květina je pampeliška, nebo kopretina, nebo co?

hodnocení

0x

Přesadil bych.

radek123
hodnocení

Kalathea...myslil jsem si že světlem tak jsem ji dal rovnou pod okno...nebo že by tím že je kratší den...méně světla...
liska5

To by pak na noc skládala listy.. Měla jsem příbuznou Marantu, tam to bylo výrazné. Přes den je otevřela a nastavila světlu. Jinak opatrně se zálivkou. Když si myslíte, že je vyschlá, píchněte jí do substrátu podle stěny květináče špejli a třeba po několika hodinách vytáhněte, jestli bude mokrá. Ono to v těch obalech není vidět, jestli tam stojí voda. Ta pak způsobuje uhnití kořenů, ale kytka vypadá, že usychá.. A ono je to přelitím.

Souhlasím. Kytka je přelitá, usychá. :(

r
hodnocení

Dobře ...budu jen rosit a nezalevat teď nějaký čas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]