Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plašiče na krtky a ptáky

Od: annajirsova odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
Ráda bych se poradila s někým, kdo již má s plašiči nějakou zkušenost.
Můj tatínek má velkou zahradu, ale v poslední době ho trápí krtci a na podzim neměl téměř žádnou úrodu kvůli náletům ptactva.
Máte někdo zkušenosti s plašiči na krtky nebo ptáky, příp. vyplatí se to? Nebo doporučení na nějaký kvalitní produkt?
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zahradnik*
hodnocení

1x

Ptáky ze zahrady jsem zatím nevyháněl, ale s krtky a hryzci jsem bojoval asi 7 roků.

Vyzkoušel jsem dávat různé aromatické látky do dír (naftalín, parfémy, terpentýn, naftu, petrolej ...), dále petardy "Pirát", do díry pustit hadicí PropanButan, karbid, dýmovnice, atd. Tyto metody vždy podzemní návštěvníky vyhnaly na týden, maximálně 14 dní a opět se vrátili. Potom jsem vyzkoušel prodávané solární a bateriové plašiče - to jim nevadilo vůbec, klidně dělali hromádky kolem nich.

Před 2 roky jsem do země zatloukl metrovou odpadní trubku z plastu, průměr asi 10 cm, a vybral ze vnitř hlínu. Do vnitř jsem spustil reprokuktor napojený na starý radiopřijímač a zhora ucpal polystyrénem. Potom jsem jim tam pustil ČR dost hlasitě, ale tak, aby to nerušilo venku (i když je to i venku slyšet). O té doby mám pokoj, hromádky dělají až 20 m od takového plašiče (vzhledem k velikosti mé zahrady jsou až u sousedů).

*sok* Možná by jim vadila i jiná radio-stanice, ale u mě skvěle funguje ČR, ten se jim opravdu nelíbí.*smich2*

zkoušel jsem to co vy, kromě rádia, to mě nenapadlo. Já je vyhnal tím, a teď to bude čtvrtý rok, že jsem jim do děr lil zkvašené odřezky a vnitřnosti ryb. Smrdělo to šíleně, po zahrnutí díry ne, ale zatím mám klid. Si přávě říkám, že je zase vhodný čas na kvásek založit, jen posbírat po sousedech zbytky kaprů *frajer*

Několikrát jsem tady už psala, že mám vyzkoušený tranzistorák na plný ceres. Na to jsem dala kbelík, na něho deku, aby se sousedi nezvencli. Vystěhoval se. Musela jsem to během sezony zopakovat několikrát, ale byl to způsob s nejmenší námahou skvělý výsledek.

krtek6
hodnocení

1x

na mě neplatí nic*frajer*

liska5

Ani já, liška?

hodnocení

0x
Jak je to u ptáků nevím. Na krtka jsem zkoušel kupované i "samodomo" plašiče, ale bez úspěchu. Rádio jsem zkoušel také - dal jsem radiobudík pod otočený hrnec a připojil na spínací hodiny. Chvíli bylo nastavené rádio, chvíli siréna. Bez úspěchu.
Co snad (musím to zaťukat) pomohlo, je často sekat trávu sekačkou, a to hodně nakrátko.

hodnocení

0x

Nahoře v modrém vyhledávači s lupou, zadejte krtci a čtěte a čtěte a čtěte. ;)

liska5

Souhlas. Tady už bylo dotazů a tuny odpovědí ohledně krtka.

hodnocení

0x
Doporučuji se podívat na internetu expanzní likvidátor hryzců. Bohužel nic jiného nefunguje.Doporucuji 2 ks, protože nevíte z které strany leze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]