Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou řetězovou pilu + sekeru

Od: macelomartin odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, jakou řetězovou pilu vybrat na domácí řezání kulatiny? Počítám 15m³ ročně. Hodně mě lákájí Aku pily, ale netuším, jestli jsou výkonové srovnatelné s motorovými. Cena kolem 10tis. K tomu jakou sekeru, i velikostně na špalky 25cm? Děkuji za tipy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Kalač Fiskars a pila, to záleží na vkusu každého soudruha. Mě bateriová nepřesvědčila a pokud to máš jen u baráku, tak klidně elektrickou.
Husqvarna, Stihl, u elektriky ještě Makita.

hodnocení

4x

Pokud jde o pilu - není přesný popis práce, ale pokud to bude na řezání doma, tak bych šel do elektrické pily Makita/Dolmar s podélným motorem. A sekery- tam není o čem přemýšlet- Fiskars / štípací- je trochu širší aby trhla/ - já nejvíce využiju cca 1100 a 2400 gr. Na 25 cm ani není potřeba kalač- to těžší sekera hravě zvládne.

Potvrzuji, mám tu Dolmarku (ES 2135 A) 11let a kromě řetězu, řetězky a lišty jen dolívám olej a řežu.
Aku nebrat, snad jen kdybych potřeboval něco nouzově pořezat na chatě.

hodnocení

4x

Aku pila je lehká, takže se hodí do lesa na ořezání větví nebo na podříznutí menších stromů.

Když s ní budeš řezat kulatinu z délky 4metry na délky 0,5m, tak možná za půl hodiny vybiješ baterie (možná i dříve).

Elektrická pila je dobrá, pokud máš v dosahu elektrickou zásuvku. Hmotnostně je stejná (možná trošku těžší než aku), ale taháš za sebou prodlužovák. Takže se do něho nesmíš zamotat nebo o něj zakopnout. A taky do prodlužováku nesmíš říznout.

Benzínovou pilu si zhodnotíš sám.

Jo a ty první dvě popisované pily (aku a elektrická) nesmrdí pod nos.

hodnocení

2x
Mám starši větši Husqvarnu, před 4 lety sem koupil menší lehčí Stihl 231 za 9000, ročně sní uděláme tak 40m2, na dvoře pak používám elektrickou pilu a cirkulárku.Kalač, sekeru od Fiskars, ale leží skoro nové v dílně, na štípání používám el.štipačku. Nejdůležitější na řezání je především ostrý řetěz - naučit se brousit pilníkem. Jakoukoliv značkovou pilou neuděláte chybu, když se k tomu budete chovat, jsou to přeci jen hobby stroje v téhle cenové kategorii. Aku na palivové dříví nebrat.

hodnocení

2x

Aku řetězovka je dobrá tak pro zahradníka, na řezání palivového dřeva naprosto nevhodná. Za prvé má většinou nízké otáčky, takže řezání je opruz, za druhé má velkou spotřebu, tak aby člověk měl bednu náhradních akumulátorů.

macelomartin
hodnocení

Ok, takže spíš motorovou, jakou doporučíte? Tu Aku bych nakonec možná taky koupil, do lesa na větvovinu. Kolik asi vydrží na 40v baterii?

Na 15 kubíků dřeva ročně mě přijde zbytečný si kupovat dvě pily. Bohatě stačí jedna. Já bych trošku zvýšil limit a koupil třeba 435 nebo 440 Husqvarnu. Osobně mám s Husqvarnou ty nejlepší zkušenosti. Nebál bych se ani Stihlu, taky bezvadný pily.

jm
hodnocení

0x
Domácí řezání znamená v lese nebo doma?

hodnocení

0x
Doporučuji elektrickou pilu,rad tu je více a Fiskars X25 fiskars-shop.cz/... nestačím chválit, štípe "sama"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]