Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny na kmínku mišpule

Od: karotka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dnes mi poštou přišel stromek mišpule a dole na kmínku má nějaké praskliny (největší viz foto). Vzhledem k tomu, že je to moje první koupě stromků a ještě přes internet (u nás v zahradnictví tuto odrůdu neměli), tak nevím, zda je to v pořádku a stromek bude ok anebo je to na reklamaci.

Mockrát děkuji. Karotka

Praskliny na kmínku mišpule

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karelhamouz
hodnocení

2x

Toto je jen mechanické poškození, za dva roky to zaroste. Na dlouhověkost stromu ani jeho počáteční růst to nebude mít vliv.

hodnocení

0x

ideální to není, ale správnou desinfekcí a časem to zaroste - takže trochu vápna a 4 roky a nepůjde to poznat.

liska5
hodnocení

0x

Obrázek bych odeslala mailem tomu, kdo mi mišpuli poslal s dotazem, co dělat, pokud má stromek od nich takovýto problém.

hodnocení

0x

Omlaťte jim ho o hlavu a chtějte stromek bez vad.

liska5

*stop*přesně tak. Hned bych jim volala, že chci zdravý stromek! + poslala foto. Tento někdo zabalil, aniž by ho zkontroloval. Nebo zkoušejí, co dokážou udat.

karotka
hodnocení

Všem moc děkuji za rady, prodejci jsem poslala email s fotkou a uvidím, jak se k tomu postaví.

karotka
hodnocení

Tak mám stromek zatřít stromovým balzámem a kdyby mi na jaře neobrazil, pošlou mi nový.

Toho, že by na jaře neobrazil, se nebojím, spíš nechci, aby mi kvůli tomuto neodumřel třeba za pár let. Ale snad ne, jak píše pan karelhamouz ;).

Díky všem, pohodový advent!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]