Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ošetřit amarylis po odkvětu

Od: vladislav odpovědí: 1 změna:

Uvedené odpovědí neodpovídaji realitě. Zakoupené cibule kvetou do měsíce po zakoupení. Od této skutečností se odvíjí další ošertření. Kvetoucí amarylis čerpá živiny z cibule, která na dotyk je měkká. Já mám dotaz, co se v tom případě má dělat. Jak mám ošetřit touto cibulí, aby se dostala do původního stavu a dále se zvětšovala a za 365 dnů znovu zakvetlá.

Vladislav

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle Vašeho popisu mě napadá, že snad máte cibuli jen volně. Že není v květináči a v zemině. Pokud je to tak, zasaďte ji, přiměřeně zalévejte. Vyrostou listy. Pečujte o ně, můžete přihnojit. Na podzim přestaňte zalévat, listy uschnou, cibuli dejte do chladna. Až se objeví náznak květu, zasaďte, ale nezalévejte. Když se začně zalévat příliš brzy, je stvol s květem příliš krátký. Zalévat až tak od 10 cm. Nepočítejte s nějakým extra zvětšením cilule. A netěšte se na květ za 365 dní, doma pěstované amarylisy (správně hippeastrum) kvetou často až koncem zimy a na jaře.

doplněno 27.11.22 07:27:

Přidávám jednu z mnoha internetových str/...o pěstování. Pokud budete cibuli teprve sázet, dodržte doporučení, že cca třetina až polovina cibule má být nad zeminou. A já dodám radu ze staré knihy - tu zeminu hodně přimáčknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]