Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s Afrikou fialkou

Od: adela* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, před asi týdnem my postupně začali hnědnout listy (vypadali jako kdyby kytka dávala najevo že je přelitá, přitom si dávám bacha). Postupně mi odpadly listy. Kytku zalévám 1x týdně. Mám ještě 2 fialky, ale ty jsou v pohodě. Prosím o radu co dělat. Děkuju
Problém s Afrikou fialkou
Problém s Afrikou fialkou #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odřízněte z ní ty větší lístky, dejte je do vody a až zakoření, zasaďte je znovu do hlíny.

Fialku zachováte, navíc bude zase mlaďoučká a uvidíte, že začátkem léta už poprvé pokvete.

pb®
hodnocení

3x
Fialky jdou zmladit. Uřízne se krček, co zbývá po opadaných listech, nechá se z něj jen kousek. Rostlina se dá do vody, až pustí kořínky, přesadí se do hlíny. Tak se zbavíte dlouhého dřevnatého stonku, kterým rostlina nedokáže natáhnout dost vody a zachováte vzrostlou rostlninu.

hodnocení

2x

Já si myslím, ale jen myslím, že tenhle typ fialky nemá rád, když je utopený pod hranou květináče. Myslím si, že by se jí moc líbila žardinka a podmiska, zalévání pouze do podmisky. A světlo a teplo. Když jenom tahle není spokojená, tak to tak bude. A více ji do zeminy zapustit.

mate59
hodnocení

1x

Vybral bych ji,dal novou zeminu, zasadil po krček.A fialku zalévat jen do misky zespodu,nikdy ne zvrchu.

adela*
hodnocení

Dobrý den, děkuju za radu, přesadím a kytku vždy zalévám ze spoda. Proto sem píšu proč mi to dělá.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, přesadit - tato květina se má zalévat mírně a vždy do misky (což takto dělat nemůžete a lístky potom uhnívají). Zdravím!

doplněno 25.11.22 16:22:

Ta kytička nevypadá vůbec hezky, jak se vytahuje za světlem. Něco s ní udělejte a správně ji zalévejte.

doplněno 25.11.22 16:35:

adela - zespodu? Jak? To ji pokaždé vytáhnete, nalijete vodu a květník tam vrátíte?

adela*
hodnocení

Rozhodně přesadím, kytku zalévám ze spoda, už ji mám 5let. Děkuju
adela*
hodnocení

Ne, vyndám ji a dám jí do misky. Po cca 15min ji vyndám, nechám vylít přebytečnou vodu a dám jí zpět do květináče
ben®

adela - zdá se to býti zbytečně komplikované, ale zase to déle trvá .

adela*
hodnocení

Nevadí, ale děkuju moc za radu.Jen mi přijde divné co se děje s touhle fialkou
ben®

adela - nemáte zač.

hodnocení

0x

A kvetla Vám někdy? Tyhle květiny nemají rády ty ozdobné květináče, a ten co máte, je moc vysoký a ten květináček je v něm utopený. A tuto malou rostlinku nemusíte zalévat 1x týdně, přesaďte do menšího květináče tak, aby nebyl vidět ten holý krček a trochu zalejte a pak čekejte klidně i 2 týdny, já zkouším prsty zeminu a vodu dávám až když cítím, že je substrát suchý. Africkou fialku zalévat pouze do podmisky a opravdu nikdy nedávat do okrasných květináčů.

adela*
hodnocení

Dobrý den, mám už ji cca 5let. Vždycky vykvetla, ale zrovna teď se s ní stalo bohužel toto.

Já vím, četla jsem, že už ji máte dlouho, ale někdy lidem vůbec nekvete, proto jsem se ptala. Já už tuto květinku nemám, ale když jsem je měla, tak kvetly skoro pořád. A docela jste mne zase navnadila, také si ji pořídím. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]