Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelenina vhodná do sucha a písčité půdy

Od: strnad® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, co můžete doporučit za zeleninu (a jiné plodiny), co vydrží na chalupě +- 14 dnů bez polévání.

Jasně rozumím, že je to hazard a primárně každá rostlina potřebuje ke svému správnému vývoji vodu a při opravdu suchém roku může dojít ke kompletnímu zničení úrody. Na druhé straně snad občas taky něco spadne shůry i mimo víkendu.

Letos jsme zkoušeli sladkou kukuřici - ta se uplně nenarostla, ale batáty se docela vyvedly. Tak prosím sem s doporučeními a návrhy. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A o samozavlažovací soustavě jste nepřemýšlel? Pak byste mohl pěstovat cokoliv. Já to tak řešil. Je to samospadová kapková závlaha ze sudu, elektřinu to nepotřebuje.
hodnocení

No tak kapkovou samozavlahu jsem zvazoval, ale nedotahl jsem to v ramci premytani do konce. Muzete poradit, jak to mate prakticky reseno?

liska5
hodnocení

0x

Jak tam máte teplo? Napadla mne absurdita - olivy.

Jinak spíš nějaké keře, které dosáhnou hlouběji...a slunečnice.

hodnocení

0x

Např. takový ten šlechtěný š´tovík, červená řepa nebo ty další v jiné barvě, mangold, pastinák, ty zmíněné slunečnice nebo třeba měsíční jahody.

hodnocení

0x

Zelenina taková snad ani neexistuje. V písčité půdě rostou dobře třeba brambory a snad ještě kořenová zelenina, ale ne bez vody. Do vyloženě sucha a písčité půdy tak jedině vinnou révu.

hodnocení

Jinde jsem zatim vyzjistil tohle:

Cuketa, brambory, cibule, česnek, špenát, jahody, papriky, okurky, rajčata, fazolky, které rostou nahoru po tyči, dýně

Ale treba ty papriky, okurky, rajčata mi prijdou jako scifi...

hodnocení

Jeste nekdo neco doporuci?

pb®
hodnocení

0x
Kdysi táta na chatě pěstoval se samozávlahou všechno. Brambory, cibuli, česnek, rajčata, papriky, okurky. Jezdilo se tam jednou za 14 dní kvůli vzdálenosti. Ze sudu vedly hadice s injekcní jehlou a voda kapala přímo k rostlině. Později se spouštlo čerpadlo na 15 min o půlnoci, jako simulace deště.

liska5
hodnocení

0x

Levandule, ta snese sucho a vypadá dobře, ...ale není to zelenina. Chce to trvale vylepšovat onu písčitou půdu kompostem, hnojem,...aby byla víc humózní a udržela více vláhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]