Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradí mi někdo, jak to udělat?

Od: jaruska® odpovědí: 10 změna:

Zakoupil jsem zahrádku,která mojim plotem sousedí s další zahrádkou.Soused,na své zahrádce nechává trávu volně růst a nehodlá ani sekat trávu kolem mého plotu.Domluvy jsou k ničemu.Chtěl bych udělat nějaké U, ve výši 20 cm, které bych dal pod plot z jeho strany, ale nevím z jakého materiálu to udělat.Poradí mi někdo? Děkuji J

Poradí mi někdo, jak to udělat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olyn
hodnocení

1x

Myslíš něco jako okap? Jen aby ti v tom ten spodek plotu nez hnil

Nemůžeš z jeho strany bez jeho svolení zasahovat do jeho pozemku :)

Ale můžeš mu tam nastříkat RoundUp, I když tedy přesně nevím, čeho tím chceš docílit, aby tam nerostla tráva?

hodnocení

1x
Nestačilo by dát ze své strany na plot tu zelenou síť,kterou má spoustu lidí? Výšku si určíte dle libosti.. Stačí metr,aby tam šlo světlo,ale plevel se tam nerozsemení;)

hodnocení

1x

My to máme zrovna tak. Přesně pod tím plotem naliju občas zbytek oleje od smažení a je to. U nás ještě ten b... tam k plotu naváží hlínu, tak ten náš plot je už pod hlínou. Kdysi jsme tam měli jakési kameny, ty už nejsou vidět, manžel to nechce řešit. Já mám z toho rudo před očima, s b... se nedomluvíte.

mám to pobdobně, navíc je mistr světa v exekuci, vše má obstavené a kašle na to, řeším to rudupem

hodnocení

0x

Třeba zídku z kamenů, nebo zakopat obrubníky na svém pozemku kolem plotu, zabrání to růstu trávy na váš pozemek.

hodnocení

0x

Pokud vám vadí prorůstání trávy pod plotem, budete muset do země zakopat něco, co zabrání prorůstání kořenů pod plotem na váš pozemek. Například tašky z nějaké demolice, použít by asi šla i nějaká silnější plastová folie (nopovka) a navrchu ohnout a zakrýt kameny.

nov
hodnocení

0x

Můžete zakoupit tuto folii: e-pletivo.cz/...

hodnocení

0x

Já kolem plotů a záhonů zarývala pruhy nopové folie, je trvanlivá a dělá se s ní dobře. U skleníku jsem okolo dala staré dlaždice. Pokud bude mít soused vysokou trávu, tak bych ze své strany natáhla na plot mulčovací folii, nebo, jak jsem dávala já, aby moje víno nerostlo k sousedovi, natáhla folii na tyče.

paveldvorak
hodnocení

0x

ztracené bednění 60 cm do hlobky a nad zemí tvarovky - štípané z vaší strany - nepr§ůheldný plot 200 cm vysoký

liska5
hodnocení

0x

Nebo kombinace něčeho navrženého a k tomu kousek třeba živého plotu ze zajímavých keřů, ať to není tak fádní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]