Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit topinambur?

Od: joachym* odpovědí: 6 změna:

Topinambur,před 3 roky jsem zasadil asi 5 ks a letos je již políčko - ukrutnej plevel,leze i pod asfalt a zřejmě chce obsadit celou zahradu - tak to byla velká chyba.Poraďte jak ho odstranit,je horší než pýr.Použít Roundup?Zakrýt igelitem?Úplně vykopat nepůjde,jde do hloubky. Za radu děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vykopat a sníst je.

olyn
hodnocení

0x

Pan Cílek zasadil brambor a nesklidil a také se mu namnožil.

Tak hádám že stačí zastřihávat květy a pak vykopat hlízy

hodnocení

0x

Topinambury jsou moc šikovné rostliny, to je fakt.

Pokud je vedle trávník - stačí často sekat.

Jinak musíte každou jednotlivou rostlinku vytrhnout, i opakovaně. A mít trpělivost.

hodnocení

0x

Tak já už je mám na zahradě víc jak osm let, každý rok je sklízím a jím, jelikož je mám moc ráda. Vůbec se mi njak nezřízeně nerozrůstají, jsou na stále stejném místě. Loni jsem měla dokonce slabou úrodu, jelikož jsem zapomněla zkracovat ty stvoly. Letos už je to lepší a zrova dneska jsem si vykopala plný kyblík. Tak asi opravdu stačí na podzim vykopat ty hlízy.

janka
hodnocení

0x
Mám s topinamburou celkem velký problém. Děda je před pár lety vysadil pro zvěř, ale pole je cca 50*50m...snažili jsme se to zlikvidovat rundapem, úspěch nulový. Mám to zkusit pravidelně kosit? Nebo nějakou drastičtější metodu? Chtěla bych tam do budoucna pást kravku...
km

ano, stačí sekat. chemii bych zbytečně nepoužíval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]