Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachráním lopatkovec

Od: luckad odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, obracím se sem s radou na problémem u lopatkovce. Rostlinu mám více jak 2 roky a vždycky byla krásná. Až zhruba před dvěma měsíci začala chřadnout a ja nevím co s ní. Nové listy se objevují, ale ty starší hodně hnědou. V příloze posílám fotky. Budu ráda za každou radu. Děkuji.
Zachráním lopatkovec
Zachráním lopatkovec #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Ono stačí jedno přelití, kdy se v tom obalu nahromadí voda a kořeny uhnijou. Vyndejte ji z toho obalu a květináč dejte dočasně na misku. Pak bude jasné, zda tam stojí voda a kolik asi potřebuje zálivky. Dá se obrat hnědé listí i se stonky a zalít Previcurem.

Nebo ji vyklopit, vybrat zdravé kousky a ač je podzim /přesazuje se na jaře / tak znovu zasadit do nového substrátu.

Nebyla tam nějaká velká změna, jako třeba ze stínu na slunko?

luckad

Nejsem si vědoma žádné velké změny. Proto mě to dost překvapilo. Rostlinu jsem vyklopila, odebrala jsem špatné části a zdravé jsem zasadila do nového substrátu, tak snad se mi podaří zachránit. Děkuji za radu.

milan951
hodnocení

1x

Ja si myslím, že by bolo treba ho čo najskorej vybrať z kvetináča, preriediť koreňový systém,

nechať iba niekolko "najschopnejších". zasadiť do vačšieho kvenáča s dobrým substrátom.

Spodok musí mať dieru, aby nebol celkom utopený, aj keď vlahu ma rád...

Lopatkovec pestujem roky, aj teraz jeden kvitne, na jar preriedim korene + nový substrát,

zalievať, občas prihnojiť... U mňa sa mu asi páči, občas mam dojem, že rastie ako pýr...*znalost*

liska5

Napsala dnes ráno, že už ho vyklopila, vybrala to zdravé a vysadila do nového...Jen odpověděla z jiné adresy, tak "nezmodrala".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]