Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám několik let škumpu sestříhanou ve tvaru stromku, ale ještě jsem se nedočkala těch vínových šištic na koncích větví. Vím, že je to potvora a na různých místech zahradu se objevují výhonky, ty hned likviduju, ale ráda bych měla ty ozdobné šištice. Nevím, co je špatně. Děkuji za rady.
Jestliže ji důsledně stříháte a zakracujete výhony, tak se květů a šištic nedočkáte. Květy jsou jen na koncích výhonů, kde se vytvoří květ a druhý rok dva nové výhony ... a tak stále dokola. Teď jsem se byl tedy podívat na dvoře a hledím .. dvě staré škumpy, 40 a 15 let jsou těmi šišticemi "obalené", ale nejmladší škumpa -- ca 5 let žádné šištice nemá. Proč? Také nevím. Snad to zde někdo objasní.
Aha, tak děkuji, to bude tím neustálím stříháním, nechci mít velikou, aby nestínila. Asi se šištic nedočkám.
Pokud stále stříháte, šištic se nikdy nedočkáte. Nedovolíte rostlině úplně se rozvinout.
Nic si z toho ale nedělejte, místo šištic budete mít v brzké době kolem hlavní rostliny /a časem i u sousedů/ 200 a víc malých "škumpátek." Tato rostlina se množí jako smyslu zbavená. Dcera to vyřešila tak, že si koupila velikánský květináč, tam škumpu vsadila a zakopala do země. Květináč není vidět, škumpa roste, ale nemůže se rozmnožovat kolem sebe. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.