Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škumpa nechce kvést, co s tím?

Od: maky® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám několik let škumpu sestříhanou ve tvaru stromku, ale ještě jsem se nedočkala těch vínových šištic na koncích větví. Vím, že je to potvora a na různých místech zahradu se objevují výhonky, ty hned likviduju, ale ráda bych měla ty ozdobné šištice. Nevím, co je špatně. Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jestliže ji důsledně stříháte a zakracujete výhony, tak se květů a šištic nedočkáte. Květy jsou jen na koncích výhonů, kde se vytvoří květ a druhý rok dva nové výhony ... a tak stále dokola. Teď jsem se byl tedy podívat na dvoře a hledím .. dvě staré škumpy, 40 a 15 let jsou těmi šišticemi "obalené", ale nejmladší škumpa -- ca 5 let žádné šištice nemá. Proč? Také nevím. Snad to zde někdo objasní.

hodnocení

Aha, tak děkuji, to bude tím neustálím stříháním, nechci mít velikou, aby nestínila. Asi se šištic nedočkám.:)

hodnocení

2x

Pokud stále stříháte, šištic se nikdy nedočkáte. Nedovolíte rostlině úplně se rozvinout.

Nic si z toho ale nedělejte, místo šištic budete mít v brzké době kolem hlavní rostliny /a časem i u sousedů/ 200 a víc malých "škumpátek." Tato rostlina se množí jako smyslu zbavená. Dcera to vyřešila tak, že si koupila velikánský květináč, tam škumpu vsadila a zakopala do země. Květináč není vidět, škumpa roste, ale nemůže se rozmnožovat kolem sebe. ;) Jaga.

hodnocení

To je dobrý nápad, díky za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]