Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
mohu posloužit radou- asi 8roků jsem "zimoval " kany ve sklepě činžáku , ponechal na hlízách jen část zeminy a dal do papírových krabic /tř. po banánech/ a zakryl novinami. Podle teploty sklepa občas navlhčil. Každé jaro byly kany zase k použití na sázení. Olin
Takhle teď zimuji jiřiny. V několika papírových sáčcích a papírové tašce. Jen tu (někým doporučenou) igeltku bych se bála, že to v ní zplesniví...
Určitě bych je nedrobila a taky moc nezalévala, když nemají odpařovací listovou.plochu. Podle vlhkosti prostředí třeba jen co 14 dní, možná i měsíc, a né moc. . Nechala bych je odpočívat v květináči. Trsy bych dělila až na jaře. Když už to tak máte vytažené, tak bych to asi strčila do písku. Když si nevím rady, oslovuji zahradnictví, kde se prodávají.
Vloni na podzim se mi rozpadl květináč, co v něm byly kany, šoupla jsem je do igeliťáku, občas trošku zalila a na jaře dala do květináče. Přežily bez úhony.
V jak velké zimě jste je nechal, nesmí namrznout, máte je někde uvnitř? Ten igeliťák jsem nahoře trochu stáhla, aby byla rostlina utěsněná a nevysychala.
Já jsem jim nechal igeliťák otevřený. OK, utěsním ho. Jinak jsou v pokoji, kde se netopí, je tma a teplota je teď 12°C. Bývá v něm ale pod nulou, ale jen v zimě. Já teplotu sleduji, a kolísá zatím od 12-15°C. Záleží, jak je venku. Pokud to klesne pod 5°C, tak je přemístím vedle, kde je trvale 5°C i více v zimě.
Ideální teplota pro přezimované muškáty je 6-10°C, to bude podobné. Igelitka je neprodyšná, bacha na plísně. Párkrát za zimu zkontrolujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.