Nejste přihlášen/a.
je to nějaký silný keř, ulomená větev, lze tu ulomenou část pevně přibandážovat-stáhnout popruhem, sroste to k sobě? Jaký nátěr zvolit, nebo to k sboě přiložit-stáhnout bez nátěru? Jak ránu dezinfikovat?
Nezafixujete tak, aby se nehnula a pořádně srostla. Doříznout, začistit, zamazat štěpařským voskem nebo balzámem.
Teoreticky by to mohlo vyjít. Příště až budete něco takového dělat, vyvarujte se použití latexu, i když ho všude doporučují.
Já myslím, že zafixuju, aby se nehnula. protože větev jsem už zrkátil,aby nebyla zatěžkávána a stále rána otevírána pohybem od větru a tak.
Takže jsem nakonec větev zkrátil, už je tedy jen kus větve, ne moc těžký(zkrátil rozumně nad "pupeny"), přitáhnul pevně k sobě bandáží a všechny okraje zatřel pořádně bílým latexem
Je to dobrý postup?
Co myslíte, že vám to do jara udělá? Na jaře tam budete mít suchou větev a můžete ji vzít tak na zátop. Jak píše pcokp. Doříznout a zatřít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.