Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okousané květy petunií

Od: mikasa odpovědí: 5 změna:

Zdravím podruhé,18/6 t.r.jsem se zde ptala na okousané listy a květy v truhlících na terase.Mezitím, jsem našla článkovité dva brouky,ale byly schovaní na zdi.To nebudou možná oni a tak si myslím,jestli by ten viník nemohl být tzv. koník zelený,který si velebí je petuniích.Je docela velký a ani se nehnul,postříkala jsem to nějakým domácím spreyem na létající hmyz,ale díravé je naráz vše ! Myslíte,že by se měla veškerá hlína vyhodit? Vloni jsem tam koníka viděla také,ale myslela jsem.že je to kámoš :-/ asi nikoliv.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Včera jsem to tu psala u dotazu na děravou bobkovišeň, že jsem našla na ciniích malé zelené housenky, co přes noc ožerou okvětní lístečky. Přišla jsem na to, když jsem si dala pár cinií do vázičky, a ráno byly ožrané a kolem na ubrusu mikrobobečky, tak jsem večer květinami zatřásla a spadlo pár malých zelených housenek. To samé pak venku na záhoně. Možná jsou to ony/?/. Je podzim. Kdyby to bylo dříve, tak to stříknu Mospilanem, a je po nich. Stačí, když si pak jen kousnou...

mikasa
hodnocení

No tak to je nadělení,myslela jsem si,že uprostřed města ve vyšším patře nemohou se nacházet.Ten Mospilan si poznamenám na příště.Vloni ty píďaly mi ožraly ten Popínavý mák,to nechápu,kde se to tu vzalo.letos zelený koník,nebo dokonce saranče? Tu hlínu musím vyhodit?

liska5

Hlínu není třeba vyhazovat. To na rostliny nakladl vajíčka nějaký motýlek. Z nich se vyklubaly minihousenečky a jak žraly, tak rostly.

mikasa
hodnocení

...to by mě ulehčilo práci a peníze,té hlíny je hafo...mám ráda,když se mi vysemení ty petunky třeba pod stromeč.rybízem,taková nádhera mi vykvetla starorůžové barvy,nechala jsem to tam,už poznám,malinkaté lístky petůněk a nevytrhám je jako trávu na rozdíl ...

mikasa
hodnocení

Dokonce mi dnes sežrali vršek z chili,už jsem to raději hned zlikvidovala,i když ty zelené jsem chtěla nechat do 5°C ...ty všežravé mršky i pálivé žerou no to je mi novinka.

Okousané květy petunií

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]