Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, hledal jsem informaci, kdy se prořezávají třešně a našel jsem informaci že od dubna do srpna.
Ovšem nejsem si jist jestli se nemyslí jen malé prořezávání větví.
Já potřebuji zkrátit třešeň, kterou předchozí majitelé zahrady nechali růst do výšky, do které nedosáhne žebř. Chci tedy prosvést zásadní zkrácení hlavních silných větví a nechat ty nižší které jsou přístupné.
Kdy mám provést toto zkrácení?
Děkuji
Myslí se tím jakékoliv zásahy, kde se řeže. Peckoviny se nemají řezat, když je zima. Pak jim hrozí klejotok. Nechte to až na teplé jaro nebo při sklizni /po částech s plody od vrchu/. Ty velké rány, i když se ošetří stromovým balzámem, se musí zahojit a k tomu je třeba teplejší počasí! Určitě stromu nesebrat víc, jak třetinu. Tak velký zásah klidně rozložit i na více let. Nejdřív asi nejvyšší větve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.