Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy na záhon vaječné skořápky a dřevný popel?

Od: id odpovědí: 8 změna:
Zdravím rádce. Dostala jsem pytel suchých skořápek. Jak využíť? Rozdrtit a pohodit záhony? Mám i dostatek polela z krbovek.
Mám skořápky i popel dát na záhony na podzim nebo až na jaře?
Děkuji za nápovědu pro neználka. Id

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na podzim a zarýt, zaorat v přiměřeném množství. Jestli máte pH neutrální nebo slabě alkalické, tak opravdu minimální množství.

doplněno 23.10.22 20:04:

Lakmusový papírek, pH metr, plevele. Na kyselých půdách roste třeba šťovík menší, máta polní, přeslička rolní, violka trojbarevná, vlčí bob, chmerek roční nebo jitrocel kopinatý, na půdách zásaditých zase komonice lékařská, hlaváček letní, drchnička rolní, pryšec kolovratec, mléč hladký, čičorka pestrá nebo hořčice polní. kvetoucizahrada.cz/...

id
hodnocení

Děkuji moc. Ještě se zeptám jako dement. Jak poznám jaké pH mají mé mini záhonky?
id
hodnocení

Jste jednička ! Kyselou půdu zde nemám dle vámi vyjmenovaných rostlinek. Jak jednoduché, jen to vědět. Díky.

hodnocení

2x
Dal bych to do kompostu
liska5

Taky bych skořápky vmísila do kompostu.Nakonec i ten popel. A nebo to vše rozhodit a zarýt- teď. Jinak na kyselých půdách roste hodně mech i v trávnících.

Některý mech roste i na půdách zásaditých, i v trávníku.

hodnocení

0x

Čistý popel výborný na všechny rostliny,ale k borúvkám nee,skořápky dáváme do kompostu celý rok.

hodnocení

0x

Skořápky dát někomu, kdo má slepice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]