Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlina ,,Kofola?

Od: zolik® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Setkal se někdo s rostlinou Kofola? Zřejmě lidový název. Dává se do vody s ledem a citronem. Foto nemám. Dostal jsem ji v sirupu Máta , medunka , kofola. Na muj dotaz na ,,kofolu" odpověděla , že je to bylina.Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím , známá má pelyněk Coca Cola a chutná podobně. Určitě to bude ono
zahradnictviweiss.cz/...
Mario

hodnocení

2x
Je to jedna z odrůd pelyňku. Kupovali jsme ji v Polsku v zahradnictví. A je to teda docela plevel takže ji nedávejte na žádný pěkný záhon ale někam do kouta. Šťávu kterou s ní budete dělat bych se docela bál nabízet dětem. Vzhledem k příbuznosti s absintií po které se prokazatelně blbne.

toki*
hodnocení

2x

Kofolu ne, ale znám bylinku hašlerka - čechřice vonná:)

liska5
hodnocení

0x

Vyrábím občas husté sirupy z bylin. Ty natrhané listy /naposledy rýmovníku/ zaleju horkou vodou s třtinovým cukrem, přidám koření, citron a v tom to aspoň dva dny maceruji. Pak to povařím, byliny vyjmu, přecedím a ten sladký voňavý výluh zahušťuji varem.. .Jestli místo té mojí sladké vody nepoužili kofolu? Ne tedy rostlinu, ale nápoj kofolu, jako důležitou ingredienci?

hodnocení

Dobrý den. Setkal se někdo s rostlinou Kofola? Zřejmě lidový název. Dává se do vody s ledem a citronem. Foto nemám. Dostal jsem ji v sirupu Máta , medunka , kofola. Na muj dotaz na ,,kofolu" odpověděla , že je to bylina.Děkuji za odpovědi.

liska5

Kdo odpověděl, že je to bylina? Výrobce sirupu?

hodnocení

Dostal jsem ji v sirupu Máta , medunka , kofola. Na muj dotaz na ,,kofolu" odpověděla , že je to bylina.Děkuji za odpovědi.Sirup jsem dostal od kamarádky Na štítku bylo napsáno máta medunka kofola.Na muj dotaz na ,,kofolu" odpověděla , že je to bylina. Už nevím jak to napsat. Jiní to pochopili.
liska5

Kofola je z ovocných šťáv a určitého koření. Její původní /pracovní/ název byl Kofo. Ani takovou rostlinu neznám, natož rostlinu Kofolu. Proto jsem uvažovala takto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]