Nejste přihlášen/a.
Budu kupovat švestku, hrušeň a jabloň na zahradu. Jak je to s opylováním u těchto stromů? U švestek mám vybrané dvě odlišné odrůdy (od každé 1 kus), ty by měly být navíc samosprašné. U hrušně mají ale v zahradnictví pouze odrůdu konference (jednou kdolouň, jednou caucasica) - pokud vezmu od každé podnože jeden kus, budou se vzájemně opylovat a plodit? Jabloň - zde mám vybraný šampion a mám v plánu vzít pouze 1 kus (již nemám víc místa). Budou hrušně a jabloně plodit? Původně jsem měl v plánu vzít 1 švestku, 1 hrušeň a 1 jabloň, trochu mi to zkomplikovalo právě opylování (ikdyž sousedi mají včely, ty však nemusí mít navěky...). Děkuji
Podívej se po sousedech jak jim jdou hrušně. Pokud někdo má v blízkosti jalovce a hrušně jsou napadeny, takové červené flíčky na listech, tak se hrušek nedočkáš.
Nejsem odborník, ale mám za to, že stromy se na podzim vysazují, když je ještě pěkně teplo, aby do zimy pořádně zakořenily. Docela se ochladilo. A co ty jalovce, nemají je někteří sousedi?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.