Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč listy rezaví

Od: ina odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu. Vypěstovala jsem si Avokádo ze semene. Radovala jsem se, jak krásně roste. Nejdřív bylo na parapetu směrem na sever. Když jsem ho přemístila na jižní stranu, začaly se na listech dělat rezavé skvrny. Může to být od slunce? Skvrny jsou asi v místech. Kde přes zataženou garniž prosvítalo slunko.
Děkuji za radu. Ina

Proč listy rezaví

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zadal jsem na google: avokádo skvrny na listech a vyskočilo na mě množství odpovědí...

Pravidlo Z4 !
ina
hodnocení

Mario: D3kuji za odpověď. Nic mi to však neříká.

liska5
hodnocení

0x

Jestli Vaše avocado nezažilo sluníčko, tak se listy mohly žíhnout po přemístění na jižní stranu. Pokud jsou žaluzie lesklé, je možné, že odražené paprsky mohly osvit ještě zesílit a tím vypálit do listů proužky. Teď už nic nenaděláte. Jiný problém signalizují hnědé skvrny na špičkách listů, tam to bývá z přelití, že se rostlina snaží vody zbavit. Pak hnědnou listy v důsledku chladu, zejména v kombinaci s přílišnou zálivkou. Taková situace nahrává houbovým chorobám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]