Nejste přihlášen/a.
Babajaga se nejspíš trefila. Máme šupinovky u paty jedlovce a takto dnes vypadly starší plodnice. Rostou v hustých trsech. Mladičké jsem zavařila do octa před dvěma týdny.
Lošák nemá pod kloboukem lupeny, nýbrž takové husté bradavičky, jako býval ten gumový kartáček na ruce.
.
Lošák jelení to není, právě jich mám plný stůl a chystám se je krájet. Václavka to také není, ty mám v jiném košíku a tuto barvu nemají. Může to být šupinovka zlatozávojná, nebo šupinovka slizká. Ale s jistotou to takto nemůže poznat vůbec nikdo, a to ani zkušený houbař. Houby se musí fotit i s třeněm, protože ten je ještě důležitější než klobouček. A také je nutné vidět spodek kloboučku houby. A jak koukám, tak už jste se je rozhodl vařit, máte je na prkénku. Tak doufám, že jste to přežil, protože jste se už vůbec neozval, a už je to třetí den od doby, co jste položil otázku.![]()
Já si dneska koupila pěkný houbařský atlas, tak proto jsem tak "chytrá". ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.