Břečťan choroba? Malinkaté výrůstky na koncích větviček
Od:monika*odpovědí:7změna:
Dobrý den, můj břečťánek je teprve pár měsíců starý a teď na podzim se mu začaly na koncích větviček dělat podivné výrůstky.Snad vajíčka škůdců? Mám ho na otevřeném balkoně. Nevím, zda ho mám zastřihnout.Poradte prosím, zasílám fotografie. Děkuji za odpověď
Břečťan má jednu pozoruhodnou vlastnost. Tam, kde se dotkne země, zapustí kořeny. Ty kořeny se právě vytvoří z těchhle výrůstků. Mimo toho se břečťan díky výrůstkům dokáže sveřepě držet na kamenech, případně na omítce.
Těmi výrůstky se zakořeňují, ne? Když položíte na zeminu, zapustí kořínky a máte další rostlinku. Jistě to nevím, ale u mnoha rostlin to takto funguje.
To jsou kořínky. Zkuste ho někde strhnout z kmene stromu. Nejde to snadno. Tímhle se drží. A jak je na půdě, tak jimi zakoření. Jak ho zastřihneš, rozvětví se a pojede dál. A to ustřižené bude mít ve vázičce za dva týdny taky kořínky. Nezmar!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.