Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba letniček

Od: dada* odpovědí: 7 změna:

zdravím, chci se zeptat, co by se stalo kdybych zasázela květiny v létě do použitého substrátu na balkonové květiny, zbylo mi letos dost hlíny z truhlíků, misek, a nevím kam s ní, nebo musí být nový substrát, který má ty správné živiny,dík,d

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Přežijí, ale nepotěšíš je. Zahradník mi radil nový substrát. Starý je nejen vyčerpaný, ale jsou v něm pomnožené třeba choroby, plísně, larvičky... Já ten starý nosím ven a přidávám ke keřům a stromům. Nebo do bioodpadu.

id
hodnocení

1x
Jelikož toho mám fakt hodně, při zalévání potřebuji 60 l dešťovky. Substrát bych tak musela vozit dodávkou. Hlínu ze všech truhlíků a obr květináčů vysypu na hromadu a přidám 50 % nového substrátu. 2 x do roka přihnojím. Já si nestěžuji a kytiny také ne.
liska5

Jen v paneláku to tak snadno nanamícháte ani nepřidáte do kompostu. ...

dada*
hodnocení

to je pravda, já to mám u baráku,d

hodnocení

1x

Všechen použitý starý substrát nevyhazuju, když na jaře jdu osázet velké květináče, dám trochu starého a dosypu novým, všechno dobře roste a kvete, stejně pak během léta přihnojím.

liska5

A v práci s tím prosypávám trávník. Je tam chudá jílovito-písčitá půda.Ta vrstvička víc udrží vláhu a podpoří drn.

dada*
hodnocení

možná to udělám také tak, že dám starý a zčásti nový, co to udělá a hnojím v létě každých 14 dní,pa,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]