Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cizo a samosprašnost u Třešní

Od: jaruska® odpovědí: 7 změna:

Mám v úmyslu si na zahrádku pořídit stromek Třešně.Nevyznám se v nabídce,ve výběru.Chci , aby ten stromek byl nižší max.do 3m.Třešně tmavé, vetší chrupky.Soused má na zahrádce starší vysokou Třešeń, ale odrůdu neví.Bude stačit tato jeho Třešeň jako opylovač?Vzdálenost od sebe cca 5m.Děkuji za radu.J

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

15.10.22 09:20
hodnocení

0x

Ano.

jiofa
hodnocení

0x

Pokud pokvetou současně. Jsou odrůdy kvetoucí raně, středně raně, středně pozdě a pozdě. Takže zvolte odrůdu současně kvetoucí.

hodnocení

0x

Vždy jsem si myslel,že ovocné stromy opylují včely.

bohousek
hodnocení

0x

Mám tmavou chrupku Hedelfingenskou už hodně let, ale na ptačnici, takže vyrostla ve velký strom. Záleží na podnoži jak vám stromek vyroste, mám velkou zahradu tak mám všechny třešně na ptačce. Dívejte se na podnož Colt, Gisela apod. Třeba objednat doporučuju na prodejstromku cz a za chvíli můžete sadit, zrovna si vykopte jámu, kupte substrát a poďme

riva
hodnocení

0x

Pokud nebudete stromek stříkat, tak si vyberte odrůdu co nejranější. Třešně sice nejsou tak perfektní, ale dozrají dříve, než je sezóna vrtule třešňové.

bohousek

Tak ono záleží co to má ten soused za třešni, aby došlo k opylení. Možná jich v okolí má víc, do sta metru opylení si myslím bezproblémů. Všechno má své výhody a nevýhody, rané nebo pozdní třešně-mráz, vrtule, monilionová hniloba, mšice, suchá skvrnitost... ideální odrůda neexistuje

hodnocení

0x

Ranné třešně sežerou špačci,dnes jsem pořídil Kordii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]