Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím trpí jablka

Od: bohuslava odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,nevíte někdo co trápí naše jablka, respektive co chybí jabloni.? Již druhým rokem máme zdeformovaná jablka, většinou velmi malá, sem tam větší, jinak velmi dobrá. Fotku přikládám.
Čím trpí jablka
Čím trpí jablka #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tttt
hodnocení

0x
Odrůda? Jak starý je to stromek?
Na velkých plodech je horka pihotost.(vlevo a vpravo)
bohuslava
hodnocení

Odrůdu si nepamatuji, stáří cca 8 let

hodnocení

0x

Dobrý den! Také čekám, jestli to "poškození" plodů někdo fundovaný objasní. Já se s tím také na své zahradě setkávám. Asi v menší míře než u vás. Vždy najdu několik takto postižených plodů, při probírce je odstraním. Zatím si to vysvětluji, že k poškození a tudíž nesprávnému vývinu plodů dochází po poškození květů nebo plůdků mrazem, nebo nějakými savými škůdci, nejpravděpodobněji mšicemi. Někde jsem viděl obrázek podobně poškozených a deformovaných hrušek. Bylo tam uvedeno, že je to dílo nějakých roztočů.

liska5
hodnocení

0x

Asi bych zkusila dotaz s obrázkem na některou ovocnářskou poradnu.

V životě jsem tohle viděla, ale ne tak moc .Možná je to nedostatkem nějakého prvku a třeba za přispění extrémních výkyvů teplot

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]