Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez - náhradní díly

Od: flicek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
vlastním už starší typ křovinořezu.
Viz. Fotky

Jde sehnat tento náhradní díl (Viz. fotka)
Pojistka plynu je furt zamáčkla. Asi uvnitř něco prasklo.
Křovinořez jede bez problému.
Děkuji za případné odkazy.

Křovinořez - náhradní díly
Křovinořez - náhradní díly #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

tak zrovna to madlo může být v podstatě z jakékoliv značky - jen se přeletují drátky. Šikovný servis (neautorizovaný - ti mají moc vysoko nosánek a jiné značky neřeší) to zvládne za hodinku a pár set.

asd1
hodnocení

1x

Chybí tam vratná pružina, na tom výkresu č. 126. Péro neni problém ubastlit z jakýhokoliv pružinovýho drátu, stačí i tvrdší drát co neni z bláta.

Měla by v tom být rozlomen a při demontáži vypadnout, podle ní si uděláš novou. Nebo tam nějaký pérko dobastlíš tak aby to fungovalo

000
hodnocení

0x

Rok vyroby 2005-2006 dily uz se nedají sehnat je tam jen pružina co to vrací zpátky rozebrat a zkontrolovat

Křovinořez - náhradní díly #3
000

A nebo je to tento typ z vaseho obrazku neni poznat ale nic to nemění na tom ze dily se už nedaji sehnat

Křovinořez - náhradní díly #4

michalverner
hodnocení

0x
Zkuste to nejprve rozebrat.Tam bude něco s pružinou-prasklá,nebo prasklý držák pružiny a nebo může být jen vyskočená z držáku.Je nesmysl hned něco kupovat když nevíte co a zda vůbec je to rozbité.Popř. by to mohlo jít opravit bez nakupování drahých dílů.

hodnocení

Sundal jsem krytku, abych se podíval jak to uvnitř vypadá. A dle nákresu, který je výše, to vypadá, že mi tam nic nechybí.
Servisákovy jsem ukazoval fotku z telefonu, jak to vypadá uvnitř. A on konstatoval, že tam chybý jeden díl (pružina),
ale mně se zdá podle výkresu, že je to v pohodě.
Každopadně mi říkal, že díl je u nás v ČR nedostupný, a že ho musí objedat, ze zahraničí a to "prej pokud bude dostupný ten díl" tak to potrvá 4 měsíce až půl roku.
Jelikož je to jenom pojistka plynu a křoviňák i po 14 letech pracuje bezchybně, tak jsem se rozhodl, že to nebudu řešit a že to nechám tak, ale i tak sem jeho zaukoloval, ať mi zjistí dostupnost toho (pro mně neznámeého dílu)

Křovinořez - náhradní díly #5
michalverner
No a nešlo by použít pružinu z něčeho jiného,?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]