Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak jsem se rozhodla, že zkusím to "kolíčkové" pěstování hub doma. Koupila jsem si sadbu hlívy citronové a korálovce ježatého. V návodu píší, že se mají použít špalky z listnatých stromů, jako je třeba třešeň, ořech, nebo i vrba. jenomže já doma žádné takové dřevo nemám, mám ale pěkné čerstvé špalky z rakytníku řešetlákového. A to je také listnatý strom, akorát nevím, jestli je to opravdu vhodné dřevo. Nemá tady s tímto pěstováním někdo zkušenosti? Na i nternetu jsem hledala, ale odpověď jsem nenašla. Napsala jsem i tomu prodejci, ale zatím mi neodpověděl, a já bych to už chtěla udělat. Tak jestli někdo něco o tom ví, budu moc ráda.
Dobrý den, je-li rakytník ovoce, resp. je to ovocný i listnatý strom a máte čerstvé špalíky, tak by to mělo fungovat. Něco ke čtení viz odkaz, kde je zmíněna např. i jeřabina. Zdravím!
Díky, právě že mám tu větev čerstvě uříznutou. To jsem právě četla, že to musí být čerstvé dřevo, maxi 3 měsíce uříznuté špalky a tak dál. To mám nastudované, akorát jsem si nebyla jistá tím druhem toho špalku, protože nikde není zrovna ten rakytník zmíněn. Ale je to ovocný strom a je to listnatý strom, tak snad to bude OK. Díky.
suzymon - v tom článku v odkazu je zmíněn i dub a buk, což nejsou ovocné stromy. Lepší je však měkké dřevo (a slabší špalky), že prý se tím celý proces urychlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.