Nejste přihlášen/a.
To mi dovezl teď jeden známý,co s tím,poznám křemenáč,ale pak si nejsem jistá,jestli je ten světlý tlouštík jedlý,tak nevím...díky
Hřib satan nemá odpornou chuť, co jsem četl, tak naopak má chuť neutrální. S pravákem ho splést nelze, ale může se splést s hřibem kovářem, tzv. modrákem, což je výtečná houba. Naštěstí hřib satan po uvaření ztrácí značnou část své jedovatosti, takže si maximálně zaděláme na zažívací potíže.
Splést si satana s kovářem dokáže jen totální ignorant. Satan má klobouk bílý a rourky žluté, kovář klobouk tmavě okrový až hnědý a rourky červené. To by spletl jen barvoslepý!
Satan se dá splést s hřibem kovářem, píše se to v literatuře. Nejpatrnější rozdíl bývá v barvě hlavy, ovšem konce rourek, tedy to co vidíme zespodu - tzv. póry, ty jsou podobné, obě houby je mají červené. Rozdíl se uvádí i ve struktuře na noze, satan má síťku, kovář je jakoby poprášený sazemi. Ale vám to samozřejmě nemusím psát, vy jste nejspíš houbařský mistr světa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.