Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám dotaz, dají se nějak k něčemu použít na zahradě skořápky z vyloupaných ořechů? Nebo je vyhodit.Díky
Jde o to, jaké jsou, jak vypadají, jestli jste šikovná a hračička. Pokud je nechcete rovnou hodit do ohně, dají se použít jako dekorace (stačí zadat do vyhledavače dekorace ze skořápek vlašských ořechů), nebo jako součást léčebných nebo kosmetických přípravků, nebo v zahradě nadrcené jako drenáž do květináčů, nebo přidat do mulče... Na internetu je spousta příkladů jejich využití. Já si jich pár pěkných nechám na vánoce a přidávám k dárkům nebo zavěšené na stromečku. Slepené, popřípadě nabarvené a uvnitř schované maličké překvapení. Vnučce třeba prstýnek. Dělala jsem z vizovického těsta malé figurky (myšky, ježky atd), nebo jsem vložila napsané přání nebo trefný citát a do větších od "papíráků" se schová i bankovka. Nejvíc se nám ale osvědčilo namíchat skořápky s uhlím a šup s nimi do kotle .
Zatopím jimi v krbovkách. Zahučí to a hned je krásné teplíčko.
Kdo rád tvoří, má materiál. Musí ale ořechy vylupovat opatrně, aby zůstaly neporušené půlky. Nechá se z nich pak nalepit třeba věnec na dveře. Já jsem rozloupané hodně velké skořápky slepila dohromady, mezi ně předem vložila očko ze zlaté stužky. A mám už několik let pěkné a netradiční ozdoby na stromeček. K tomu slaměné ozdoby.
Děti v družině dělaly třeba malé želvičky. Dole tělo a nohy z tvrdší čtvrtky papíru, přilepit krunýřek. Fantazii se meze nekladou. Třeba vymyslíte i nějaké nové ozdobičky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.