Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám velikou prosbičku. Dostala jsem Cycas revoluta. Mám ho zatím pouze 14 dní a začali mi hnědnout listy. Prosím poraďte mi co mám dělat?
Moc děkuji
Petra
Zda jsem přelila právě nevím, půda je pouze vlhká. Moc nevím, jak mám cycas pěstovat. Hledám všechny možné info. Našla jsem si, že chce hodně světla, pravidelnou zálivku /ale co to je? , má být půda stále vlhká nebo má být do sucha? Mám rosit listy? Vím, že mám mraky otázek, ale zacínám být bezradná a mám strach, aby mi cykas neodešel. Strašně moc děkuji za indo a za trpělivost )
Petra
Taky ho mám,ale také jen krátký čas.
Já jsem se dočetla,že rosit se rozhodně nemá.S tím světlem je to přesně jak píšete ,chce ho hodně,obzvláště mladé rostlinky.Zalévat tak ,aby zemina byla vlhká,ale ne přemokřená,prostě už sám substrát by měl být takový že zbytečná voda proteče pryč.v zimě zalévat méně.Hnojit jen málo NPK 9-4-5 hnojivem pro stálezelené rostliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.