Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění - desinfekce skleníku?

Od: rybicka® odpovědí: 4 změna:

Letos jsem měla skleník plný molic, to dřív nikdy, rajčata byly mizerný a špatně dozrávaly. chuť mizerná. Tak už jsem všechno vytrhala, vybrala tak 15 - 20 cm zeminy z povrchu a včera umyla skleník wapkou. Měla bych tam teď zapálit sirný knot? Nasypat dusíkaté vápno, hodně zalít a přikrýt igelitem aby tam žádný potvory a tak nezbyly? Pak bych dosypala čerstvě překátrovaný kompost (až to udělám :) ). Nebo až na jaře síru. vápno a nový kompost? Vždycky tam už tak koncem ledna seju špenát, tak aby to nevadilo... Díky za radu a zkušenost

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tuchon
hodnocení

0x
Vápno teď, hnojivo teď, síru na jaře, ta teď nemá smysl. Taky to tak mám v plánu.
hodnocení

Dík, tak to udělám taky. Ať nám to hezky roste -teda spíš na jaře...:)

veronica
hodnocení

0x

Hodně lidem se rajčata "uvařila". Teplem se rajče usmrtí, pak už nemá šanci dozrát. Nebojte se je zakrýt, nepotřebují přímé slunce, aby zčervenala, nemusí se "opalovat". Používám čedičovou deku, můžete zkusit i nějakou jinou geotextilii. Bílá netkaná textilie není moc vhodná, je polopropustná a tvoří se pod ní skleníkový efekt.

hodnocení

To nevím, to se mi nikdy nestalo, vždycky byla hezky dozrálá a dobrá. No nic, už jsou všechna v krabici potmě a dělejte co umíte. Do salátu, když se dochutí, tak to jde. Co to je čedičová deka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sirné knoty

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]