Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlustice černání listů

Od: veronika* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
v červenci jsem si koupila tlustici a od té doby jí černají a padají listy. Co dělám špatně. Zalévala jsem ji v létě jednou týdně a myslím si, že spíš méně. Může to být nedostatek vody? Nebo naopak je přelitá?
Děkuju moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Spíše přelitá. Jednou týdně je akorát, ale záleží na množství vody, velikosti květináče a rostliny. Drenáž v květináči s odtokem a ne studená voda.

liska5
hodnocení

0x

To je divné. Pěstuji tlustic více a desítky let, ale tohle jsem nezažila: Má ten květináč odtok? Není v obalu, kde stojí přebytečná voda? Nedostatek vody způsobí, že listy splasknou, ztratí lesk, jsou tmavozelené a kožovité, ale rostlina ani po několika měsících sucha nezahyne. Shodí některé listy, vytvoří si na jejich stonkách drobné kořínky, ale přežije. Přebytek vody by spíš způsobil hnití. Vyndejte ji z obalu na misku nebo. talířek, ať vidíte, zda něco po zalití vyteče. Asi za pět dní tam na noc píchněte ke kraji květináče špejli a jak bude po pár hodinách mokrá, tak přeléváte.

liska5

A měla vůbec kořeny, když jste si ji přineslla? Kdysi jsem si koupila malou rostlinku aloe, protože byla levná a jiný druh, než mám. Pak jsem zjistila, že ji jen vmáčkli do květináče a vůbec neměla kořínky. Velkou zálivkou bych ji asi odrovnala. Foto by nebylo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]