Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za previslou rostlinu

Od: jvetina odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám ho na skalce. Šla jsem se podívat na označení a stálo tam Arabis procurrens variegata, česky Huseník výběžkatý. Z malého květináčku, který jsem asi před třemi lety koupila, je trs v průměru cca 30 cm. Tudíž kdyby byl v květináči, taky by byl "převislý". Postupně jeho výhonky zakořeňují a tak se rozrůstá. V květnu kvete drobnými bílými kvítky. Dobře přezimuje venku, ani ho nepřikrývám. Doufám, že se v jeho určení nepletu.

futra

Nepletete se.

nov
03.10.22 19:26

hodnocení

2x

Myslím, že je to nějaký lomikámen. Za normálních podmínek to není převislá rostlina. V přírodě tvoří koberce. To jen Vám leze z květináče ven.

nov
hodnocení

0x

Můj tip je Zimostráz (Buxus).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]