Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám zahradní traktor na trávu, čistil jsem ze spod sečení, a jak jsem ho čistil, jsem si otáčel nožem postupně každým zvlášť, na jednu stranu zabírají nože oba zároveň dohromady, na druhou straů nůž se protáčí sám a ten druhý se nehne. Musí být nože k sobě nějak zkalibrované? Nebo je to úplně jedno? Jde o to, aby se třeba nepotkaly ty dva nože, nebo aby dobře vyhazovaly trávu. A jak jsem protáčel každým zvlášť, po jednom, tak jsou v jiné pozici. Je třeba je nějak správně nastavit, v případě že ano, jak? Děkuji
Pouzivaji se dva typy zacich mechanismu.
S prekryvem nozu, kde je synchronizace nezbytna a bez prekryvu, kdy nezbytna neni. Zalezi, jaky mate vy. Patrne mate ten druhy.
děkuji za odpověď, ty nože s překryvem jsou, že při otáčení do sebe hned narazí, prože si zasahují navzájem do sečného pole?
Já ty nože mám že se nespojí jakoby, když je dám vedle sebe, tak je tam furt malá mezera. Což znamená že to je jedno jak jsou tedy dané?
Traktor je Stiga Estate 598W. Dočetl jsem se u rotace nože - untimed, což tedy asi značí že to je jedno jak jsou.
Ano. Untimed, tedy necasovane - neni potreba synchronizace a nehrozi potkani. Z hlediska provozu bezpecnejsi - nemuzou se noze potkat, doslo-li by k poruse propojovaciho remenu, z hlediska funkce nestastnejsi, pac nechavaji maly neposeceny prouzek. Nekdy jsou proto ty nesynchronizovane vuci sobe presazene podelne, ze ten vic zadni je v mirnem zakrytu za tim vic prednim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.