Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zahradníci,
chci se zeptat na Vaší zkušenost se zálivkou brugmansií (and. trumpet) v zimě. Svoje and. trumpety jsem již schoval, jsou v chladu a ve tmě, aby schodily listy, ale nevím přesně, kdy a jak je zalít. Před zazimováním mi venku již listy začaly žloutnout, takže jsem věděl, že je čas zazimovat. Ale nevím, jak se zálivkou. Když je nezaleji a jsou suché, tak listy, co tam ještě jsou zelené, povadnou, což asi nesmí být? Venku také nebyly povadlé a krásně žloutly s přicházejícím podzimem, takže jsem na vážkách. Teď tedy nevím, zda je nechat povadlé bez vody nebo zalít, aby nepovadly? Jsem v tom laik.
Děkuji za odpověďi. Lukyn.
Na přezimování potřebuje chladné, bezmrazé místo na světle. Zálivka minimální, trochu jednou do měsíce. Listy není potřeba řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.